Sport

Cum a petrecut Gigi Becali de Crăciun. Imagini de arhivă de senzație cu patronul FCSB. Ce s-a schimbat în ultimii ani. Video

Imaginile cu Gigi Becali de Crăciun au rămas memorabile, chiar dacă în ultimii ani patronul FCSB nu mai dorește să apară în fața camerelor și se retrage în rugăciune, la biserică, în Ajunul și în seara de Crăciun.
25.12.2021 | 13:34
Cum a petrecut Gigi Becali de Craciun Imagini de arhiva de senzatie cu patronul FCSB Ce sa schimbat in ultimii ani Video
ADVERTISEMENT

Gigi Becali s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar de la petrecerile și mesele fastuoase de Crăciun și Revelion, a devenit mult mai apropiat de biserică și în primul rând de Dumnezeu.

De la petreceri cu muzică machedonească, patronul FCSB a ajuns să își petreacă Crăciunul în penitenciar, iar în ultimii ani a cântat în corul bisericii la sfânta slujbă de Naștere a Domnului.

ADVERTISEMENT

Cele mai frumoase momente cu Gigi Becali de Crăciun. Cum petrecea de sărbători patronul FCSB

FANATIK a aflat în exclusivitate cum va petrece Gigi Becali de sărbători în acest final de an în care va renunța să mai meargă la mânăstire în Noaptea de Anul Nou.

Pentru Gigi Becali, Crăciunul este sfânt, iar patronul FCSB a fost întotdeauna alături de familie în această perioadă și nu a părăsit niciodată România, așa cum alții obișnuiesc să se ducă în locuri unde temperaturile sunt cu mult peste ce arată în termometre la noi la sfârșitul lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

Dacă în trecut Gigi Becali petrecea cu fast și de Crăciun, în ultimii ani s-a retras tot mai mult în rugăciune, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că în 2020 patronul FCSB a cântat în corul mânăstirii de Crăciun și Revelion.

Mânăstirea Plumbuita este locul preferat de reculegere al patronului FCSB în perioada Crăciunului, unde merge deseori alături de mama sa, nu doar în noaptea de Ajun.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, împăcare istorică de Crăciun cu finul Mirel Rădoi

Relația dintre Gigi Becali și Mirel Rădoi a avut mult de suferit după ce antrenorul a plecat de la FCSB, iar cei doi nu și-au vorbit o perioadă lungă de timp.

În urmă cu trei ani, Gigi Becali a petrecut Crăciunul alături de finul Mirel Rădoi, în Pipera, împreună cu familia, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate. Gigi Becali regretă și „băile” de șampanie pe care le făcea de Revelion, iar acum nici măcar nu se mai gândește la muzică și dans sau alcool.

ADVERTISEMENT

„Și dacă am temperatură 40 de grade, tot mă duc în patru labe la Sfânta Liturghie duminica. Vine Revelionul, Anul Nou. Noi nu îi dăm Revelionul lui Hristos. Și eu îi dădeam Revelionul lui Satana. Umblam, eram distras de mizerii, vai de capul meu, săracul de mine!

Acum e altfel. La ora 11 noaptea sunt în biserică până la 4 dimineața. Ăsta e Revelionul meu. Acolo e muzica îngerilor. Cine vrea poate să asculte muzica dracilor la cluburi”.

Gigi Becali, în lacrimi în seara de Crăciun în direct la România TV: „Sunt momente când plâng”

Gigi Becali a acceptat să între în direct în seara de Crăciun la România TV, unde a povestit un episod din copilărie care l-a emoționat până la lacrimi.

„Mi-aduc aminte că aveam patru – cinci ciobani. Se mai îmbătau, tata îi mai bătea cu biciul, cutare. Și eu îi luam în brațe. Eu deduc acum că aveam dragostea! M-am născut cu dragostea de mic. Sunt momente când plâng. S-a împuținat dragostea și vin dracii și fac pandemie și virusuri.

Nu mâncarea e problema. Problema e că noi să ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu. Toate se vor adăuga ție, dacă mergem la Biserică și la Dumnezeu. Dacă noi îl ignorăm, ne interesează să mergem la cluburi, să bem, atunci nici Dumnezeu nu ține cu noi”, a mai explicat latifundiarul din Pipera.

Cum a petrecut Gigi Becali de Crăciun în 2017: „Vreau să stau liniştit de sărbători, vin mii şi mii. Stau cu familia, patru zile la biserică”

Liniștea lui Gigi Becali a început să fie tulburată de miile de oameni care vin în fiecare an să îl colinde la palatul din Aleea Alexandru sau în Pipera, iar în 2017 a decis să își petreacă Ajunul și Crăciunul numai în biserică.

„Vreau să stau liniştit de sărbători, vin mii şi mii. Vreau să nu mă tulbur, să nu mă smintesc. Stau cu familia, patru zile la biserică. Campionatul e lucru lumesc, aduc la oameni. Este o afacere a mea. Bucurie sfântă, asta este urarea mea”, a spus Gigi Becali pentru antena3.ro.

Gigi Becali, Moș Crăciun pentru oamenii nevoiași. Masă de Crăciun la Academia Hagi

Gesturile caritabile ale lui Gigi Becali din perioada Crăciunului sunt arhicunoste, omul de afaceri ajutând de-a lungul timpului mii de oameni în această perioadă.

Pe lângă banii pe care îi împarte în stânga și în dreapta colindătorilor și oamenilor care îl contactează cu diferite probleme, FANATIK vrea să scoată în evidență un gest pe care Gigi Becali l-a făcut în 2014 când și-a petrecut Crăciunul în penitenciarul de la Poarta Albă.

Gigi Becali a petrecut doi ani la rând Crăciunul în penitenciar, iar masa de Crăciun a servit-o la Academia Gheorghe Hagi. Patronul FCSB nu a putut fi alături de familie de Crăciun, însă de Anul Nou a primit o permisie de cinci zile.

Becali a semnat chiar în ziua de Crăciun un contract cu o fabrică de pâine care să asigure zilnic unei familii monoparentale nevoiașe cu 13 copii crescuți doar de tată un număr de 20 de pâini. Unul dintre cei mai bogați oameni din top 300 capital nu s-a oprit aici și i-a donat 1.500 de euro unei asistente care a adoptat o fetiță de cinci ani.

“Gigi Becali a făcut foarte multe donaţii cu ocazia Sărbătorilor, dar nu poate să îi ajute pe toţi oamenii cu probleme sociale. Aşa că încearcă şi el să facă tot ce poate de acolo din închisoare“, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK un apropiat al familiei lui Gigi Becali.

Gigi Becali a invitat-o pe Corina Dragotescu la el acasă pentru o emisiune de Crăciun

Gigi Becali a vrut să le transmită un mesaj tuturor creștinilor în ziua de Crăciun și a acceptat ca România TV să realizeze o emisiune având-o ca moderator pe Corina Dragotescu.

Gigi Becali a tăiat porcul de Crăciun în localitatea Vulturu-Becali din județul Vrancea în 2015

Gigi Becali a construit 140 de case în localitatea Vulturu, puternic afectată de inundații, iar primarul a decis ca micuța comună să îi poarte numele finanțatorului FCSB.

„Îmi place la Vulturu, pentru că am venit aici să fac câte ceva pentru oameni. Vreau să particip la slujba de Crăciun aici în Biserică. Dacă este nevoie, mai aducem cîțiva oameni, numai să se lucreze mai repede.

Vreau să terminăm cît mai repede construcția caselor ca să se mute lumea. Este bine să se mute toți odată, ca să nu fie alte discuții între oameni. Sînt foarte mulțumit de felul cum s-a lucrat”, a declarat Gigi Becali conform Monitorul de Vrancea.

Gigi Becali face Crăciun și din Revelion! Pe 31 decembrie 2011, patronul FCSB a trecut pe la o stână unde ciobanii l-au servit cu brânză de oaie. Impresionat de gestul acestora, în ultima zi din an a revenit la stână, a tăiat porcul și le-a oferit bani celor de acolo.

Pelerinaj în ziua de Crăciun, acasă la Gigi Becali, în 2010

Mii de oameni s-au adunat în fața casei din Pipera a lui Gigi Becali, ceea ce în ultimii ani a devenit o tradiție. Colindători, cerșetori și oameni nevoiași, copii și dansatori s-au adunat cu mic cu mare în fața casei latifundiarului din Pipera în așteptarea binefăcătorului lor.

Gigi Becali le-a dat bani tuturor și niciunul dintre colindători nu a plecat acasă la masa de Crăciun fără să fie recompensat de patronul FCSB, unii dintre ei fiind veniți de la sute de kilometri. Patronul FCSB a dat colindătorilor peste 10.000 de euro, în bancnote a câte 50 de lei.

„Ce să fac? Dacă s-au strâns oamenii aici de la șapte dimineața, au stat câte șapte-opt ore… Înseamnă că sunt amărâți!” – Gigi Becali 

Gigi Becali, vizitat de Mihai Bendeac la palat înainte de Crăciun

Actorul Mihai Bendeac a devenit celebru după ce îl imita pe Gigi Becali în emisiunea „În puii mei”. Bendeac i-a făcut lui Gigi Becali o surpriză înainte de Crăciun și l-a vizitat la palat, de unde a plecat cu o icoană imensă poleită cu aur dăruită de patronul FCSB-ului.

Gigi Becali și tradițiile de Crăciun

Gigi Becali se dezice de petrecerile de Crăciun și de modul în care se manifesta înainte în perioada sărbătorilor și vrea să îi aducă către dreapta credință și pe ceilalți oameni prin exemplul său.

„Sărbători fericite? Dumnezeu a făcut omul ca bucuria să fie doar întru Hristos! Vai ce fericit e și bogat! Sunt numai clipe și dulceți de moment! Bucuria e numai în Hristos. Neșu în cărucior a zis că trăiește bucurie. Nu poți să știi că cel mai bogat om din lume e mai bogat decât Neșu! Asta nu e tradiție, e sfințenie! 

Tradiția e să tăiem porcul și să ne îmbătăm de Crăciun?! Așa e tradiția? Păi tradiția este de când s-a născut Hristos și cum au lăsat Sfinții Părinți Sfintele Sinoade. Toată săptămâna post, Spovedanie, Împărtășanie pentru Mântuire și mâncare luni! 

Văd pe la televizor, vai, Crăciun Fericit! Cântece și voie bună și băutură! Acuma să îi mulțumesc lui Dumnezeu și eu făceam înainte așa! Eu spun cum trebuie și să mă ierte toată lumea. Nici eu nu știam! Eu fac Mărtusire și să înțeleagă oamenii că poate are dreptate Becali și la anul nu mai face așa!”.

Gigi Becali își dorește ca în anii următori să se retragă la mânăstire

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri că își dorește să își petreacă ultimii ani din viața la mânăstire și să se călăgărească.

Vărul său, Giovani Becali, a vorbit despre acest lucru și e sigur că va veni și momentul în care Gigi Becali va părăsi definitiv viața publică: „Asta e viața lui: biserica, familia, FCSB. Mai încolo, mai spre bătrânețe, știu eu, e una dintre plăcerile lui. Poate, dar încă e devreme. Are fete de măritat, e mai tânăr decât mine. Eu nu bat încă în retragere, nici el așa curând.

Biserica e o pasiune a lui, a intrat în viața lui. Nu face altceva decât rugăciuni, biserică și slujbe. Oricum el e retras, iese mai puțin la TV, nu mai are chef, dar FCSB rămâne în inima lui, una dintre plăcerile lui”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,75 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT