Fotbal international

Patronul lui AS Monaco, arestat în ziua meciului cu Brugge din Champions League

06.11.2018 | 20:30
Patronul lui AS Monaco arestat in ziua meciului cu Brugge din Champions League

Patronul clubului AS Monaco, Dmitri Rybolovlev, a fost arestat chiar în ziua meciului cu formația belgiană Club Brugge, din etapa a patra a gazei grupelor Champions League. Omul de afaceri rus a fost reținut în această dimineață la ordinul procurorului general al Principatului Monaco.

Locuința lui Dmitri Rybolovlev a fost percheziționbată marți dimineață, ioar miliardarul a ajuns în spatele gratiilor într-un caz deschis în urmă cu mai bine de un an și în urma căruia Philippe Narmino a fost forțat să demisioneze din funcția de ministru al Justiției din Principatul Monaco.

Dmitri Rybolovlev se salută cu Prințul Albert II pe stadionul echipei AS Monaco
Dmitri Rybolovlev se salută cu Prințul Albert II pe stadionul echipei AS Monaco

Patronul lui AS Monaco a fost arestat într-un caz de corupție

Cotidianul francez Le Monde a scris că Dmitri Rybolovlev, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat și este acuzat de ”corupție”, ”trafic de influență activă și pasivă” și complicitate la aceste infracțiuni. Presa franceză a dezvăluit conținutul unui DVD care conținea sute de SMS-uri care sugerează existența unei rețele secrete de lucrează pentru miliardarul rus în lupta cu justiția.

În urmă cu un an, Dmitri Rybolovlev a vândut tabloul “Salvator Mundi” pictat de Leonardo Da Vinci cu 450 de milioane de dolari, ceea ce a însemnat un record în lumea artei. La doar câteva zile după această tranzacție a apărut informația că tabloul nu ar fi fost realizat de celebrul pictor, ci de un tânăr care lucra în atelierul italianului.

AS Monaco traversează un sezon de coșmar fiind pe penultimul loc în clasamentul din Ligue 1 cu o singură victorie. În Champions League, formația pregătită de Thierry Henry are un singur punct în trei etape și joacă în runda cu numărul patru pe teren propriu cu belgienii de la Club Brugge .