Sport

Patronul lui Chelsea, propunere inedită pentru fotbalul englez. Cum ar arăta All-Star Game în Premier League

Todd Boehly, patronul lui Chelsea, a făcut o propunere inedită pentru Premier League. Acționarul echipei din Londra vrea să aducă influențele americane în Anglia.
21.09.2022 | 09:12
Patronul lui Chelsea propunere inedita pentru fotbalul englez Cum ar arata AllStar Game in Premier League
Todd Boehly vrea să implementeze All Star Game în Premier League, după modelul american. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Todd Boehly este patronul celor de la Los Angeles Dodgers (echipă de baseball american) și Los Angeles Sparks (echipă de baschet americană). Omul de afaceri propune o reformă inedită în Premier League, după modelul sporturilor americane.

Todd Boehly vrea să aducă All-Star Game în Premier League

Todd Boehly a devenit noul acționar de la Chelsea la finalul lunii mai 2022, după ce Roman Abramovich a fost obligat să renunțe de la cârmele echipei londoneze. În perioada de mercato din vară, omul de afaceri american a cheltuit nu mai puțin de 260 de milioane pentru noile întăriri de la Chelsea, cea mai mare sumă cheltuită decât orice altă echipă din top 5 campionate din Europa.

ADVERTISEMENT

Todd Boehly susține că Premier League ar putea obține un profit mult mai mare, lăsând la o parte veniturile provenite din drepturile TV sau bilete. Patronul lui Chelsea crede că implementarea unui All Star Game în Premier League, după modelul sporturilor americane, ar mări profitul obținut de cluburile engleze.

“Major League Baseball a organizat All-Star Game în acest an și a făcut 200 de milioane de dolari jucându-se luni și marți. Putem să facem ușor un All-Star Game în Premier League, între nord și sud”, a declarat Todd Boehly.

ADVERTISEMENT

Cum ar arăta confruntarea All Star Game din campionatul Angliei

Todd Boehly este încântat de implementarea unei astfel de idei, însă nu de aceeași părere este și Jurgen Klopp. Antrenorul lui Liverpool se întreabă cine ar vrea să vadă așa ceva. Patronul lui Chelsea a prezentat deja propunerea omologilor din Premier League.

O confruntare All Star Game ar putea arăta în felul următor:

Nord: Ederson – Alexander-Arnold, Dias, Van Dijk, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Bruno Fernandes – Salah, Haaland, Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Sud: Ramsdale – James, Gabriel, T. Silva, Zinchenko – Odegaard, Rice, Kante – Saka, Kane, Sterling.

Patronul lui Chelsea vrea să crească profitul în Premier League

Printre principalele motive din spatele propunerii lui Todd Boehly se numără profitul prin veniturile din difuzare. „În cele din urmă, sper că Premier League ia o mică lecție din sportul american”, a declarat Todd Boehly în cadrul unei conferințe la New York.

ADVERTISEMENT

Todd Boehly a vorbit și despre demiterea lui Thomas Tuchel de la Chelsea. Antrenorul german a fost dat afară, după înfrângerea din prima etapă a grupelor Champions League, scor 0-1 cu Dinamo Zagreb.

Patronul lui Chelsea a insistat asupra viziunilor diferite ale celor două părți. Deși, Tuchel i-a adus trofeul Champions League lui Chelsea în 2021, antrenorul neamț nu l-a impresionat și pe noul proprietar al englezilor.

„Când preluați orice afacere, trebuie să vă asigurați că sunteți aliniat cu oamenii care operează afacerea. Tuchel este, evident, extrem de talentat și cineva care a avut mare succes la Chelsea. Viziunea noastră pentru club a fost să găsim un manager care să-și dorească foarte mult să colaboreze cu noi”, a mărturisit Todd Boehly la New York.

ADVERTISEMENT
Tags: