Fotbal international

Patronul lui Liverpool a dat marea lovitură! Fuziune de 1,3 miliarde de euro cu un colos din baseball

12.10.2020 | 20:13
Patronul lui Liverpool a dat marea lovitura Fuziune de 13 miliarde de euro cu un colos din baseball
Proprietarul lui Liverpool. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Fenway Sports Group (FSG), compania care deține campioana Angliei, se află în negocieri pentru o unire cu o firmă a lui Billy Beane care va atinge suma de 1,3 miliarde de euro.

Patronul lui Liverpool, John Henry, va putea în acest mod să realizeze o rețea de echipe din Europa care să fie controlate de el.

ADVERTISEMENT

Henry discută cu firma RedBall care dă 1,3 milioane de euro pentru a avea 20% din acțiunile firmei care o deține pe Liverpool.

8 miliarde de dolari va valora firma care deține Liverpool

Compania RedBall este deținută de Billy ”Moneyball” Beane, care a devenit cunoscut în baseball. Toată afacerea ar urca valoarea de piață a FSG la 8 miliarde de dolari și ar da lui Liverpool posibilitatea de a face o rețea de echipe client pe continent.

ADVERTISEMENT

Henry, deținătorul lui Liverpool și Boston Red Sox, negociază pentru listarea publică a firmei sale, prin unirea cu o firmă de tip cec în alb, potrivit spuselor oamenilor implicați în discuții. Fuziunea va duce valoarea firmei sale la 8 miliarde de dolari. Billy Beane este conducătorul din baseball-ul american. El a fost interpretat de Brad Pitt în filmul Moneyball.

Listarea la bursă a FSG, care o are pe Liverpool , dar și pe campioana din 2018 a World Series la baseball, ar reprezenta una dintre cele mai tari oferte de pe piață din ultimul timp. Redball Aquisition Corp reprezintă o firmă de achiziții cu scop special. Realizatorii săi sunt Billy Beane și Gerry Cardinale, omul care a înființat compania de echități private Redbird Capital Partners.

ADVERTISEMENT

Firma a spus că va utiliza modelul analizei datelor statistice pentru a mări realizările sportive de pe teren, dar și pe cele financiare ale echipei. Redball vrea să cumpere 25 la sută din acțiunile FSG. Henry abia așteaptă să finalizeze afacerea și să-și listeze compania la bursă.

Care va fi scopul noii companii

În condițiile în care cele două părți vor ajunge la un acord, noua firmă va putea fi utilizată pentru a cumpăra alte formații din Europa.

ADVERTISEMENT

Posibila listare la bursă apare acum când întreaga omenire este afectată de virusul care a provocat pierderi financiare uriașe. Formația de baseball a lui Henry, Boston Red Sox, a pierdut 338 de milioane de euro pentru că nu au mai asistat fanii la meciuri.

Liverpool vrea să transfere un portar pentru că titularul postului Alisson Becker s-a accidentat. Adrian rezerva acestuia nu a avut o evoluție bună în înfrângerea 2-7 contra lui Aston Villa.

Robbie Fowler un fost vârf al lui Liverpool este în prezent antrenor. La opt ani după ce a renunțat la fotbal, el va fi tehnician la o formație din prima ligă a Indiei.

ADVERTISEMENT