Sport

Patronul lui PSG, protagonistul unui scandal uriaș. Un om de afaceri ar fi fost ținut captiv și eliberat după 9 luni și jumătate

Un om de afaceri franco-algerian ar fi fost ținut captiv timp de 9 luni și jumătate în Doha pentru că deținea acte ce îl aveau protagonist pe Nasser Al-Khelaifi.
29.09.2022 | 14:23
Patronul lui PSG protagonistul unui scandal urias Un om de afaceri ar fi fost tinut captiv si eliberat dupa 9 luni si jumatate
Patronul celor de la PSG, implicat într-un scandal monstru. Un om de afaceri franco-alegerian ar fi fost capturat timp de 9 luni și jumătate. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patronul lui PSG ar fi fost în spatele unui adevărat film polițist. Un om de afaceri franco-algerian ar fi fost capturat de serviciile secrete din Qatar pentru a fi apărate interesele lui Nasser Al-Khelaifi.

Deținea documente dezonorante la adresa lui Nasser Al-Khelaifi

Potrivit cotidianului francez Libertation, individul răpit avea la mână mai multe documente ce i-ar fi pătat imaginea șeicului. Patronul de la PSG ar fi influențat FIFA pentru ca statul qatarian să câștige voturile pentru organizarea Campionatului Mondialului din 2022.

ADVERTISEMENT

„Un antreprenor franco-algerian în vârstă de 41 de ani, numit Tayeb B, stabilit împreună cu soția și copiii la Doha din toamna lui 2019, a fost răpit de serviciile secrete qatariene pe 13 ianuarie 2020 și ținut în arest până pe 1 noiembrie 2020. Nouă luni și jumătate în care acesta a fost șantajat și torturat pentru a face ce i se cerea! 

Tayeb B. avea documente secrete compromițătoare legate de Nasser Al-Khelaifi și de rolul lui NAK în coruperea FIFA în decembrie 2010, când Qatarul a câștigat dreptul de organiza Mondialul din 2022”, se arată în publicația din Franța.

ADVERTISEMENT

Emirul Qatarului i-a luat apărarea lui Nasser Al-Khelaifi

Tayeb B., omul de afaceri franco-algerian, ar fi fost eliberat după ce a renunțat să își însușească documentele pe care le-a predat chiar avocaților lui Nasser Al-Khelaifi.

De asemenea, Tayeb B. nu are voie să facă niciun fel de referire la ceea ce s-a întâmplat, deoarece ar urma să plătească 5 milioane de euro. Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad-Thani, a acceptat planul împotriva lui Tayeb B. pentru a nu risca izbucnirea unui nou scandal cu doar 53 de zile înaintea startului Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care emirul Qatarului a acceptat perspectiva în cazul omului de afaceri este de a apăra interesele șeicului de la PSG.

Campionat Mondial extrem de controversat: costuri halucinante, acuzații de corupţie, muncitori decedaţi

Campionatul Mondial va deveni cu siguranță cel mai scump Turneu Final din istorie. Competiția din Qatar a costat peste 220 de miliarde de dolari. Pe lângă sumele exorbitante, competiția care se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie este și foarte controversată.

ADVERTISEMENT

Peste 6.571 de muncitori au murit pe șantierele de construcție ale stadioanelor. Mai mult decât atât, Associated Press a investigat cazul lui Kevin Chalker, fost agent CIA, care se presupune că a fost plătit de Qatar timp de câțiva ani pentru a spiona FIFA și mișcările celorlalți candidați înscriși la organizarea Cupei Mondiale.

ADVERTISEMENT
Tags: