Sport

Patronul lui Șahtior donează soldaților ucraineni 25 de milioane de dolari din transferul lui Mudryk la Chelsea

Rinat Ahmetov a confirmat, într-un comunicat oficial, transferul lui Mudryk la Chelsea și a anunțat că va dona o parte din bani soldaților ucraineni din zona Mariupol.
16.01.2023 | 16:18
Patronul lui Sahtior doneaza soldatilor ucraineni 25 de milioane de dolari din transferul lui Mudryk la Chelsea
Rinat Ahmetov a anunțat că 25 de milioane de dolari din transferul lui Mudryk la Chelsea urmează să fie donați soldaților ucraineni și familiilor acestora.
ADVERTISEMENT

Rinat Ahmetov i-a susținut pe soldații ucraineni încă din primele luni de război. A continuat să o facă în pofida faptului că din cauza conflictului a pierdut două treimi din avere. Iar acum, după transferul lui Mudryk la Chelsea, o probează din nou.

Rinat Ahmetov a demarat proiectul ”Heart of Azovstal”, dedicat soldaților din zona Mariupol și familiilor acestora

Rinat Ahmetov era considerat un apropiat al lui Vladimir Putin înainte de startul războiului. Mai ales că principalele sale afaceri se aflau în Mariupol și Dnipro, zone controlate de separatiștii susținuți de Rusia. Mai mult, Volodimir Zelenski îl acuza că plănuiește o lovitură de stat.

ADVERTISEMENT

Patronul lui Șahtior Donețk avea însă să probeze contrariul. A susținut rezistența ucraineană permanent. Și a făcut-o public, acuzându-l pe Putin de genocid.

Un nou demers a fost anunțat acum, după transferul lui Mudryk la Chelsea. Este vorba despre proiectul ”Heart of Azovstal”. ”Am decis să demarez acest proiect pentru a-i ajuta pe apărătorii oraşului Mariupol şi familiile soldaţilor căzuţi.

ADVERTISEMENT

Datorită lor, sacrificiului şi curajului lor de a respinge inamicul în primele luni de război, simţim astăzi cu toţii inevitabila victorie a Ucrainei. Astăzi aloc 25 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe soldaţi şi apărătorii noştri, precum şi familiile lor.

Banii vor fi folosiţi pentru a acoperi diverse nevoi – de la furnizarea de tratament medical şi suport psihologic, până la satisfacerea unor solicitări specifice”, a precizat Ahmetov într-un comunicat de presă publicat pe site-ul clubului Șahtior.

ADVERTISEMENT

Rinat Ahmetov: ”Sunt încrezător că vom câștiga”

Rinat Akhmetov a ţinut, totodată să ”mulţumească întregii lumi civilizate pentru că a ajutat Ucraina”. Și să-și exprime convingerea că Ucraina va câștiga războiul.

”Astăzi putem vorbi despre fotbalul ucrainean datorită armatei ucrainene, poporului ucrainean şi sprijinului extraordinar al întregii lumi civilizate. Doar unind eforturile vom învinge răul care a venit în casele noastre.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, nu am făcut niciodată un secret că visul meu este să câștig trofee europene. Asta înseamnă că jucători precum Mudryk ar trebui să joace pentru clubul nostru, în campionatul nostru ucrainean . Și să câștigăm trofee europene cu astfel de jucători…

Din păcate, este imposibil acum, deoarece Ucraina luptă în războiul oribil și nedrept purtat împotriva noastră de către Federația Rusă. Dar sunt încrezător că vom câștiga. Și vom juca un amical împotriva lui Chelsea la Donbass Arena într-un Donețk ucrainean.

Trebuie să facem tot ce putem pentru a aduce această zi mai aproape”, a spus Ahmetov.

ADVERTISEMENT