Fotbal international

Patronul lui Șahtior Donețk, cucerit de un jucător român. Nu a fost nici Marica, nici Raț

09.11.2018 | 19:50
Patronul lui Șahtior Donețk, cucerit de Marian Aliuță

Patronul lui Șahtior Donețk, echipă alături de care tehnicianul Mircea Lucescu a reușit să câștige Cupa UEFA, a fost cucerit de unul dintre jucătorii români care au fost legitimați la gruparea ucraineană. Nu a fost nici Ciprian Marica, nici Răzvan Raț, jucători care au traversat o perioadă foarte bună la echipa din Donețk, ci Marian Aliuță.

Daniel Florea a jucat la Șahtior Donețk în perioada 2001 – 2004 și susține că Marica și Raț nu au reușit să îl impresioneze pe patronul clubului la fel de mult cum a reușit Marian Aliuță. Acesta a fost considerat un jucător de mare perspectivă, care în cele din urmă s-a irosit fără să își atingă potențialul. Aliuță l-a impresionat pe Rinat Ahmetov în perioada 2000 – 2002, chiar dacă nu a reușit să marcheze niciun gol și nici măcar să dea o singură pasă de gol în 14 partide.

Marian Aliuță
Marian Aliuță

Patronul lui Șahtior Donețk, cucerit de Marian Aliuță

Rinat Ahmetov a fost încântat de modul în care dribla Aliuță, susține Daniel Florea. “Ahmetov îl iubea pe Aliuţă. Când dribla doi-trei jucători se ridica toată lumea în picioare. Era foarte iubit, era numărul zece. Era cel care ”picta”, ieşea în evidenţă. Avea discuţii cu Ahmetov, ţine foarte mult la el. Ţin minte că a făcut un pariu cu un antrenor secund şi a spus că la fiecare gol o să-i cumpere un costum. Chiar a câştigat câteva pariuri, deci s-a îmbrăcat bine în Ucraina”, a declarat Florea.

Jucătorul a dezvăluit și care era visul patronului lui Șahtior Donețk. “Era un om modest, nu l-am văzut niciodată în vestiar. La fiecare antrenament era prezent, era ceva normal pentru el. Nu era să apară la televizor să declare că jucătorii nu au evoluţii bune. El visa mereu că trebuie să se bată cu cluburile mari. Asta îşi dorea şi uitaţi-vă că a reuşit”, a mai spus Florea.