Fotbal intern

Patronul Nelu Varga s-a rugat de Edi Iordănescu 45 de minute să rămână!

26.07.2018 | 16:24
Patronul Nelu Varga sa rugat de Edi Iordanescu 45 de minute sa ramana

Patronul Nelu Varga s-a rugat de Edi Iordănescu 45 de minute să rămână. Ziua de joi a fost una extrem de agitată la CFR Cluj, formaţie care era cunoscută pentru profesionalismul de care dădea dovadă. Timp de aproape cinci ore, haosul a domnit la campioana României, totul fiind de un amatorism care doar la echipele de Liga 3 se mai întâlneşte.

FANATIK.RO a aflat cronologia evenimentelor de la CFR Cluj, totul culminând cu demiterea lui Edi Iordănescu. Antrenorul de 40 de ani a plecat de la formaţia din Gruia după ce a pregătit echipa timp de trei meciuri, timp în care a  câştigat Supercupa României.

Patronul Nelu Varga s-a rugat de Edi Iordănescu

10:00

– Edi Iordănescu şi membrii staff-ului tehnic s-au întâlnit cu avocaţii lui Nelu Varga pentru a discuta detaliile legate de rezilierea contractului cu CFR Cluj. FANATIK.RO a aflat că după mai multe discuţii, cele două părţi au bătut palma, iar antrenorul de 40 de ani a primit 300.000 de euro, în loc de 600.000 de euro, valoarea clauzei iniţiale, în timp ce membrii staff-ului tehnic au primit 50.000 de euro.

12:3014 jucători ai echipei au venit la stadion şi au purtat o discuţie cu Iuliu Mureşan. Aceştia au ameninţat că nu vor intra în cantonament pentru meciul cu Dunărea Călăraşi dacă Edi Iordănescu va fi demis. Printre fotbaliştii prezenţi s-au numărat Giedrius Arlauskis, Billel Omrani sau George Ţucudean, acesta din urmă fiind şi cel mai vocal. Conform informaţiilor FANATIK.RO, jucătorii s-au plâns de faptul că nu vor să fie victime colaterale în războiul dintre “Aripa Bucureşti”, din care fac parte Bogdan Mara, Marian Copilu sau Marius Bilaşco, şi “Aripa Cluj”, din care fac parte Iuliu Mureşan sau Răzvan Zamfir. Emmanuel Culio nu s-a numărat printre fotbaliştii care au venit la stadion.

Întâlnirea Nelu Varga – Edi Iordănescu

13:00

FANATIK.RO a aflat că Nelu Varga l-a sunat pe Edi Iordănescu şi i-a transmis să rămână la echipă. Patronul clubului i-a mai spus că va veni la stadion pentru a purta o discuţie cu antrenorul de 40 de ani.

13:30 – Nelu Varga a venit la stadion şi s-a întâlnit cu Edi Iordănescu şi membrii staff-ului tehnic. Discuţia a durat aproape 45 de minute, timp în care patronul echipei a încercat să-l convingă pe tehnicianul de 40 de ani să rămână la echipă. Conform informaţiilor FANATIK.RO, acesta i-a transmis că fotbaliştii vor da totul pe teren la meciul retur cu Malmo şi că va rupe documentele prin care contractul era reziliat. Edi Iordănescu a susţinut că Antonio Conceicao a venit deja în Cluj, moment în care omul de afaceri i-a spus că nu este nicio problemă şi că portughezul poate pleca acasă. Într-un final, antrenorul a decis să plece de la echipă, în condiţiile în care sunt fricţiuni la nivelul conducerii şi este dorit la echipă doar de o parte a oficialilor.

Comunicatul oficial al clubului

14:45

– CFR Cluj a postat un comunicat oficial pe site-ul clubului în care anunţa rezilierea contractului cu Edi Iordănescu. “În urma unui proces de modificare a structurii administrative, clubul CFR 1907 Cluj a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale cu antrenorul principal Edward Iordănescu și cu staff-ul său, aceștia făcând parte din vechiul proiect. Părțile și-au strâns mâna, au rămas în cele mai bune relații și nu au ce să-și reproșeze, toți cei implicați având singurul scop de a ajuta CFR-ul să își atingă obiectivele stabilite. Mulțumim și mult succes în continuare!”, a fost anunţul făcut de oficialii clubului din Gruia.

16:20 – CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial al clubului, că Antonio Conceicao este noul antrenor al echipei. “Suntem bucuroși să vă anunțăm că Antonio Conceicao este, începând de astăzi, noul antrenor al CFR-ului! Tehnicianul portughez își va începe astfel cel de-al 3-lea mandat pe banca echipei noastre. În precedentele două mandate, în 2009 și în sezonul 2015-2016, Conceicao a câștigat trei trofee, Supercupa și Cupa României în două rânduri, 2009 și 2016, iar noi, toți cei din club, îl vom susține pentru a face din nou performanță la Cluj. Conceicao îi va avea în staff-ul său pe Luis Baltazar, antrenor secund, Cristian Moldovan, antrenor cu portarii, și Cristian Dragotă, preparator fizic. Bun venit înapoi la Cluj, Toni! Boa sorte, Toni!”, a fost anunţul oficialilor campioanei României.

17:45 Bogdan Mara a anunţat că va pleca de la CFR Cluj, unde ocupa postul de director sportiv. “Urmează să plecăm. Ne vom rezilia contractul. Vom vedea zilele următoare. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat într-un an”, a declarat fostul fotbalist.

Război între taberele “Cluj” – “Bucureşti”

Conducerea clubului CFR Cluj este împărţită în acest moment între două tabere, “Aripa Cluj”, din care fac parte Iuliu Mureşan, Răzvan Zamfir şi angajaţii mai vechi ai clubului, şi “Aripa Bucureşti”, din care fac parte Bogdan Mara, Marian Copilu sau Marius Bilaşco. Din acest grup, Marian Copilu şi-a dat demisia încă de miercuri seară, însă este foarte probabil să fie urmat şi de ceilalţi doi.

Edi Iordănescu, prezentat la CFR Cluj
Patronul Nelu Varga s-a rugat de Edi Iordănescu 45 de minute să rămână