News

Patronul Pro TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska. Petr Kellner era cel mai bogat om din Cehia

29.03.2021 | 10:44
Patronul Pro TV a murit intrun accident de elicopter in Alaska Petr Kellner era cel mai bogat om din Cehia
ADVERTISEMENT

Patronul Pro TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska. Petr Kellner era cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată de Forbes la 15,7 miliarde de dolari.

Elicopterul Airbus AS350 B3 s-a prăbușit lângă Ghețarul Knik, potrivit The New York Times. Cinci oameni au murit în respectivul accident.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților din Alaska, o persoană a supraviețuit. În acest moment starea acesteia este gravă, dar stabilă.

Patronul Pro TV a murit într-un accident de elicopter în Alaska. Petr Kellner era cel mai bogat om din Cehia

Oamenii se aflau la schi, iar accidentul care le-a curmat viețile s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 27 martie, și încă se investighează. Până în momentul de față nu se știe ce a provocat prăbușirea.

ADVERTISEMENT

Patronul Pro TV a decedat alături de Benjamin Larochaix, un alt oaspede al lojei montane Tordrillo, tot din Cehia, și doi dintre ghizii acesteia. Pilotul elicopterului este a cincea victimă.

Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi a demarat o anchetă pentru a determina cauzele accidentului. Autoritățile au fost anunțate sâmbătă seara că elicopterul nu s-a întors la cabană, iar resturile unui aparat au fost observate lângă ghețar. Keller era unul dintre clienții frecvenți ai complexului turistic excusivist

ADVERTISEMENT

Petr Kellner era deținătorul fondului de investiţii PPF Group, care cuprinde afaceri din producție, telecomunicații, finanțe sau media şi tehnologie. Activele totale ajung la 44 miliarde de euro.

Petr Kellner, în vârstă de 56 de ani, a cumpărat Pro TV, unul dintre principalele canele de televiziune din România, în anul 2019/ 2020. În ultimii 15 ani, cehul a avut mai multe afaceri în țara noastră, în domeniul imobiliar, bancar și prin platforma de e-commerce Mall Group.

ADVERTISEMENT

Cel mai bogat om din Cehia a intrat în lumea afacerilor la începutul anilor ’90, la scurt timp după Revoluţia de catifea. El și-a început afacerile cu vânzări de produse de papetărie şi birotică. Ulterior, a pus bazele fondului de investiții, accesând un împrumut de un milion de dolari. Cu ajutorul acestuia a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni în cadrul unuia dintre cei mai mari asiguratori din Cehia.

ADVERTISEMENT
Tags: