News

Patronului liderului LIGII 1 a făcut cerere de ELIBERARE din ÎNCHISOARE

Miliardarul Ioan Niculae, condamnat în aprilie 2015 la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", a depus o cerere de liberare condiţionată la Judecătoria Găeşti....
19.08.2015 | 14:07
Patronului liderului LIGII 1 a facut cerere de ELIBERARE din INCHISOARE
ADVERTISEMENT

Miliardarul Ioan Niculae, condamnat în aprilie 2015 la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul “Mită la PSD”, a depus o cerere de liberare condiţionată la Judecătoria Găeşti.

Solicitarea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae a fost depusă, marţi, la Judecătora Găieşti, de către avocaţii omului de afaceri, potrivit România TV. Primul termen în dosar este stabilit pentru joi, 20 august.

ADVERTISEMENT

Cererea de liberare condiţionată a fost formulată după ce Ioan Niculae a scris două cărţi, fiind deja analizată de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Găeşti, unde omul de afaceri îşi execută pedeapsa.

ULTIMA ORA! Anunţul care ZGUDUIE lumea showbizului! Cele două SUPER vedete DIVORŢEAZĂ! Scandal URIAŞ pe avere!!! Copiii, ÎN LACRIMI!

Omul de afaceri Ioan Niculae se află în spatele gratiilor, după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi şase luni închisoare cu executare în dosarul “Mită la PSD”. Odată cu Niculae a fost condamnat la închisoare şi fostul preşedinte PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a primit trei ani de închisoare şi se afla la Penitenciarul Galaţi.

ADVERTISEMENT

GALERIE FOTO. Cristiano Ronaldo, scandal SEXUAL cu o minoră de 16 ani! Ce a vrut sa ii faca! Fata a facut TOTUL public! Pustoaica ARATA DEMENTIAL!!!

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

FOTO! Cum arată ORGASMUL la femei! Totul a fost FILMAT si monitorizat!

Potrivit înţelegerii, sumele de bani trebuiau să fie date indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, au susţinut procurorii anticorupţie, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

ADVERTISEMENT

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA), au arătat procurorii în rechizitoriu.

Procurorii anticorupţie au mai prezentat în rechizitoriu o discuţie ambientală purtată de cei doi în 5 noiembrie 2009, în holul hotelului Marriott din Capitală. Potrivit interceptării, Niculae îi povestea lui Bunea cum l-a refuzat, în discuţiile despre o posibilă finanţare a campaniei PSD din 2009, pe Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană şi fost preşedinte al EximBank. Niculae arăta în acea discuţiei că a vorbit totuşi despre acest subiect atunci când a fost trimis la el pentru tratative Viorel Hrebenciuc.

ADVERTISEMENT

“Inculpatul Ioan Niculae îi spune coinculpatului Bunea Stancu că pentru a putea fi discutate aspectele legate de efectuarea unei donaţii i-a fost trimis Ionuţ Cotea, însă Ioan Niculae a refuzat să colaboreze cu acesta, astfel că următorul trimis a fost Viorel Hrebenciuc, care l-a întrebat «cât eşti dispus să dai?»”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Niculae i-ar fi povestit la acel moment lui Stancu : “Măi, zic: eu pot să dau un milion de euro pentru PSD. Dar trebuie să ştie cât mai puţine persoane. Ştii tu (nota procurorilor: Viorel Hrebenciuc) şi Ionuţ Costea, care nu ştie decât că m-am întâlnit eu cu el. El nu trebuie să spună. Atâta dau”.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ADVERTISEMENT