Patru angajați de la DGASPC Gorj, infectați cu coronavirus. 36 de copii, izolați în centru

Valeriu Tache    Traian Terzian   
în HotNews
25/05/2020, 15:39
Patru angajați de la DGASPC Gorj, infectați cu coronavirus. 36 de copii, izolați în centru
Patru angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj sunt infectați cu coronavirus. Sursă foto: dgaspcgorj.ro

Patru angajați de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj sunt infectați cu coronavirus.

Patru angajați de la DGASPC Gorj, infectați cu coronavirus

Conform Mediafax, cele patru persoane depistate pozitiv cu coronavirus lucrează cu 36 de copii, cu vârste cuprinse între trei luni și 18 ani, în cadrul centrului deținut de DGASPC Gorj.

Prima angajată a DGASPC Gorj confirmată pozitiv, sâmbătă, este internată în spitalul suport pentru COVID-19 din orașul Târgu Cărbunești. Luni, 25 mai, alți trei colegi ai acesteia au fost confirmați pozitiv, aceștia fiind asimptomatici.

În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către DSP Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde, în data de 23 mai, a fost confirmat un caz pozitiv de infectare cu coronavirus, s-au confirmat noi cazuri pozitive.

În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri și 7 decese

”La aceeași dată au fost recoltate probe de la 14 persoane, trei rezultate fiind pozitive. Cele trei persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice”, a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Mai mulți colegi ai infirmierei depistate pozitiv la finalul săptămânii trecute, sunt izolați la locul de muncă, alături de cei 36 de copii din centru.

În județul Gorj au fost confirmate 120 de cazuri cu COVID-19, iar șapte persoane au murit. Tot în județul Gorj, DSP a închis vineri un șantier din comuna Turcinești, după confirmarea a 14 cazuri de COVID-19 la muncitori.

Focarul de COVID-19 de la fabrica de înghețată din Sebeș se extinde, după ce alte 20 de persoane au fost depistate pozitiv, iar numărul total al celor infectați a ajuns la 47. Firma a fost amendată cu 10.000 de lei.

Un focar de coronavirus există și la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar după ultimele teste efectuate numărul persoanelor infectate a ajuns la 36. Toate cadrele medicale infectate cu COVID-19 depistate până în acest moment la nivelul unității sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” şi Spitalul CFR din Iaşi.

Închide ×