ADVERTISEMENT
News

Patru angajați de la Primăria Ploiești, depistați pozitiv cu Covid-19. Bilanțul funcționarilor din instituție infectați

Autor: Adrian Baciu | 28.08.2020 | 15:30
Patru angajați de la Primăria Ploiești, depistați pozitiv cu Covid-19. Bilanțul funcționarilor din instituție infectați
Patru angajați de la Primăria Ploiești, depistați pozitiv cu Covid-19. Bilanțul funcționarilor din instituție infectați. Sursa foto: observatorulph.ro

Numărul angajaților de la Primăria Ploiești infectați cu Covid-19 continuă să crească. Alte patru persoane au fost depistate pozitiv la finalul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Informația de la conducerea orașului prahovean vine după ce anterior alte șase cazuri de coronavirus au mai fost înregistrate la Primăria Ploieşti şi instituțiile subordonate.

Muncitorii depistați recent provin din sedii diferite ale primăriei, iar colegii lor au fost plasați în izolare, așa cum prevede protocolul sanitar în vigoare.

ADVERTISEMENT

Patru angajați de la Primăria Ploiești testați cu Covid-19

Conform News.ro, cei patru angajați depistați cu SARS-CoV2 în ultima zi sunt funcționari din direcții sau servicii care funcționează în clădiri separate. Așa cum prevede legea, unii dintre colegii lor au fost plasați în izolare.

Prima angajată testată pozitiv provine de la Direcţia de Comunicare a instituţiei, iar trei colege cu care a intrat în contact au intrat în izolare. Apoi, la Direcţia juridică a instituției o angajată a fost de asemenea depistată cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un caz de infectare cu COVID-19 este la Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi unul la Clubul Sportiv Municipal. Nicio instituție nu funcţionează în sediul Primăriei Ploieşti.

Anterior, în instituţie au mai fost diagnosticaţi trei angajaţi, unul dintre ei fiind din conducerea Primăriei Ploieşti, dar şi trei funcţionari de la Asociaţia Serviciilor Social Comunitare din cadrul Primăriei.

ADVERTISEMENT

Prahova, unul dintre cele mai afectate județe de Covid-19

În acest moment, Prahova este unui dintre județele unde sunt raportate cele mai multe cazuri de infecție cu Covid-19 din țară. Potrivit Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, pe data 27 august 2020, în Prahova erau înregistrate ca fiind active un număr de 882 de cazuri confirmate cu SARS CoV-2, 239 dintre acestea fiind în municipiul Ploieşti.

Vineri, Prahova a fost unul dintre județele cu cele mai multe cazuri noi raportate la anunțul Grupului de Comunicare Strategică. Cu 78 de cazuri noi, județul din sud a fost depășit doar de București (159 cazuri) și Iași (89 de cazuri noi).

ADVERTISEMENT

Conform informării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, de la debutul pandemiei, în județul Prahova s-au înregistrat 4.064 de cazuri confirmate cu Covid-19.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!