Life

Patru ani de când Ionela Prodan a murit. Moștenirea lăsată de cântăreață românilor din Diaspora

Ionela Prodan a murit în urmă cu 4 ani, după o lungă suferință cu o boală nemiloasă. Interpreta de muzică populară a lăsat în urma sa o avere prin prisma pieselor sale.
16.04.2022 | 07:10
Patru ani de cand Ionela Prodan a murit Mostenirea lasata de cantareata romanilor din Diaspora
Ionela Prodan a murit după ce a pierdut lupta cu o boală cruntă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Solista este pomenită zilele acestea de familie și prietenii apropiați, care nu au uitat-o. Interpreta de muzică populară a fost una dintre cele mai iubite artiste din țara noastră, cu un repertoriu vast și pe placul oamenilor.

Ionela Prodan a murit după ce a pierdut lupta cu o boală cruntă

Ionela Prodan era internată la Spitalul Elias din Capitală, când în data de 16 aprilie 2018, organismul său a cedat. Mama celebrei impresare Anamaria Prodan avea probleme grave la pancreas și ficat, decesul survenind în urma unui stop cardiorespirator.

ADVERTISEMENT

Artista de muzică populară și-a petrecut ultima perioadă din viață prin mai multe unități medicale, în speranța că lucrurile vor fi mai bune. Din păcate, reprezentanții spitalului aveau să anunțe trecerea în neființă.

„Doamna Ionela Tănase (Prodan) în vârsta de 70 de ani s-a internat vineri, 16.03.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice.

ADVERTISEMENT

Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea și controlul funcțiilor vitale, cât și asigurarea confortului fizic și psihic adecvat situației date”, se arată în comunicatul transmis de unitatea medicală în urmă cu 4 ani.

Ce a făcut Ionela Prodan pentru românii din Diaspora, când a lucrat în cadrul MAE

Ionela Prodan nu a fost numai o cântăreață de muzică populară de succes, dar s-a implicat foarte mult și în politică. Regretata solistă din Oltenia se afla pe lista PSD încă din anul 1997, iar în 2012 candida la alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

A ajuns să fie numită Reprezentant Special pentru Românii de Pretutindeni în cadrul departamenului Românilor de Pretutindeni și a făcut foarte multe pentru cetățenii din Diaspora, cărora le-a cântat frecvent.

Mai exact, îndrăgista solistă a susținut un spectacol live în cadrul unui eveniment organizat de Asociația DOINA, acolo unde a discutat despre promovarea şi valorificarea artei tradiţionale autentice în spaţiul turistic al regiunii Algarve.

ADVERTISEMENT

Totodată, regretata Ionela Prodan a făcut o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei pentru a se va întâlni cu membrii comunității românești locale. În plus, a luat parte la diverse activități organizate pentru celebrarea a 50 de ani de relații diplomatice între România și Iordania.

Cum i-a îndeplinit Anamaria Prodan o dorinţă mamei sale

Din păcate, Ionela Prodan a plecat la Ceruri ca un mare regret în suflet, un lucru pe care nu a mai apucat să-l ducă la bun sfârșit. Fiica sa, Anamaria Prodan, aveai să-i îndeplinească dorința la un an de la moartea ei.

Fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf a scos pe piață o carte despre viața regretatei sale mame, numită “Cântecul vieţii mele”, după ce interpreta de muzică populară apucase să adune pe foie câteva dintre momentele pe care le-a trăit de-a lungul timpului.

Cartea a fost lansată în octombrie 2021, în cadrul unui eveniment la care impresara lansat şi o altă carte, despre viaţa ei, intitulată  ”Da, sunt cea mai bună! O viață plină de fotbal și performanță orișiunde”. Despre cele două lucrări, Anamaria Prodan avea să spună că sunt legate una de cealaltă.

„Sunt mândră și sunt fericită că lansez această carte. De fiecare dată când o visez pe mama mea mi se întâmplă lucruri bune. Mă simt atât de liniștită astăzi, căci moment mai bun pentru această lansare nu putea să vină pentru că, în acest moment, da, sunt cea mai bună, da sunt numărul 1, și, da, sunt o învingătoare și voi merge demnă mai departe alături de copiii mei”, a declarat Anamaria Prodan pentru FANATIK, la momentul lansării acelei cărţi.

ADVERTISEMENT