Fotbal international

Patru ani de la FC Barcelona – PSG 6-1, cea mai tare remontada din istorie! Catalanii mai au nevoie de o minune

10.03.2021 | 10:31
Patru ani de la FC Barcelona  PSG 61 cea mai tare remontada din istorie Catalanii mai au nevoie de o minune
Neymar jr. a fost eroul Barcelonei în istorica partidă cu PSG, din 2017. În 2021 nu va juca nici la retur pentru PSG. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe 8 martie s-au împlinit patru ani de la celebrul FC Barcelona – PSG 6-1, partidă care a dus la cea mai spectaculoasă revenire din istoria fotbalului. În tur, la Paris, francezii se impuseseră cu 4-0. Culmea, la două zile distanţă după aniversare, catalanii mai aşteaptă un miracol. Tot cu PSG, dar acum în deplasare.

Pe 8 martie 2017, PSG venea pe Camp Nou la adăpostul unui avantaj uriaş pe care îl obţinuse pe Parc de Princes, 4-0. Chiar şi cu tripleta MSN în ofensivă, misiunea Barcelonei părea cu adevărat imposibilă.

ADVERTISEMENT

Dar mingea a intrat în poarta francezilor încă din minutul 3. Luis Suarez a profitat de o bâlbâială în apărarea lui PSG. Şi deja toată lumea începea să creadă în miracole pe Camp Nou.

Desfăşurarea incredibilă pe Camp Nou. Barcelona, trei goluri după minutul 88. Dar şi ajutor de la Aytekin

Doar că se apropia pauza, iar Barcelona părea să macine în gol. Iniesta a venit cu o preluare de geniu, dar Kurzawa a fost cel care a pus piciorul în favoarea catalanilor. Un autogol care a încins şi mai mult spiritele pe stadion.

ADVERTISEMENT

De doar cinci minute începuse repriza secundă, când Neymar scoate destul de uşor un penalty. Pe care Messi l-a transformat cu siguranţă. Şi se punea deja problema minutului în care va veni şi golul patru al Barcelonei.

Însă acesta a venit în poarta lui ter Stegen, în minutul 62. Reuşita îi aparținea lui Cavani, care îi tăia de tot pe catalani. Şi practic îi trimitea cu mulţi paşi în urmă.

ADVERTISEMENT

Acum era nevoie de trei goluri pentru “remontada”. Iar echipa lui Luis Enrique era deja descumpănită. Ba chiar francezii au trecut de câteva ori pe lângă golul doi.

Minutul 88, e tot 3-1. Lovitură liberă pentru Barcelona. Fanii începuseră deja să plece acasă. Messi îl lasă pe Neymar, pe piciorul drept. Iar brazilianul trimite impecabil, în vinclu. 4-1. Din nou mâini aruncate în aer, din nou speranţe. Dar părea prea târziu.

ADVERTISEMENT

Minutul 90+1, Deniz Aytekin mai ia o decizie controversată. Din nou în favoarea Barcelonei. Penalty la Luis Suarez, execută acelaşi Neymar. Fără emoţii. 5-1. Mai e nevoie de doar un gol! Dar când?

La ultima fază! Acelaşi Neymar aruncă o minge în careu lui PSG. Pe care Sergi Roberto o reia în poarta francezilor. Nebunie pe Camp Nou, s-a scris cu adevărat istorie.

Barcelona nu mai sperie, remontada pare imposibilă. Chiar dacă PSG nu îl are pe Neymar

Revenim pe 10 martie 2021. Precedentul există, speranţele nu. Barcelona a trăit prea multe umilinţe în Champions League în ultimii ani ca să mai spere. Messi rămâne un geniu, dar parcă nici el nu mai poate ca acum patru ani. Nici echipa nu îl mai ajută.

Doar victoria lui Joan Laporta din alegerile prezidenţiale aduce un plus de optimism în tabăra catalană. Fără Neymar, accidentat, dar cu un Mbappe aflat într-o formă de zile mari, PSG pare imposibil de întors.

ADVERTISEMENT