News

Patru bărbați din județul Olt au organizat curse ilegale cu cai. Polițiștii le-au confiscat sume mari de bani și îi cercetează penal

Patru bărbați din județul Olt sunt cercetați penal, după ce au organizat curse ilegale cu cai. Polițiștii le-au confiscat sume mari de bani, obținute în urma faptei lor.
01.04.2022 | 23:14
Patru barbati din judetul Olt au organizat curse ilegale cu cai Politistii leau confiscat sume mari de bani si ii cerceteaza penal
ADVERTISEMENT

Patru bărbați din județul Olt, cu vârste între 30 și 45 de ani, au organizat curse ilegale cu cai, la periferia orașului Corabia, din județul Olt. ”Competițiile” au avut loc luni bune, între decembrie 2021 și martie 2022.

Patru bărbați din județul Olt au blocat circulația publică, organizând curse ilegale cu cai

Odată ce s-a aflat de fapta lor, prin care au împiedicat circulația pe Drumul Comunal 126, oamenii legii s-au autosesizat și au făcut percheziții la domiciliile indivizilor.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 1 aprilie 2022, poliţiştii rutieri ai Poliţiei Oraşului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Olt (4) şi Dolj (1), la domiciliile unor persoane bănuite de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 30 şi 43 de ani, ar fi organizat şi ar fi participat, în calitate de conducători de vehicule cu tracţiune animală, la întreceri neautorizate pe Drumul Comunal 126, între localităţile Corabia şi Vârtopu.

ADVERTISEMENT

Faptele ar fi îngreunat sau împiedicat circulaţia celorlalţi participanţi la trafic”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuţ Vasiloaica, scrie Adevărul.ro.

Lire și euro, confiscate de la cei 4 bărbați

La casele bărbaților s-au găsit și 12 cai pe care i-au pus să se întreacă în intervalul menționat. De asemenea, s-au mai descoperit și şase atelaje de tip sulky, care se folosesc în cursele de acest tip.

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea, polițiștii au mai dat și peste sume mari de bani, 90.820 de lire sterline şi 11.000 de euro, acte și documente care aveau legătură cu ”competițiile” bărbaților. Banii au fost confiscați, iar caii au fost încă lăsați în mâna stăpânilor, până la finalizarea cercetărilor.

”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“, au mai precizat polițiștii care se ocupă de caz.

ADVERTISEMENT

S-a demarat o anchetă în această situație. Toți cei patru bărbați riscă acum până la 2 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT