ADVERTISEMENT
News

Patru bombardiere rusești Tupolev au fost interceptate de avioane americane F-22 Raptor

Autor: Flaviu Popa | 10.06.2020 | 19:51
Patru bombardiere rusești Tupolev au fost interceptate de avioane americane F-22 Raptor
Patru bombardiere Tupolev au fost interceptate de americani. Foto: Hepta

Patru bombardiere rusești de tip Tu-95MS au fost interceptate în timp ce efectuau „un zbor de rutină” în apropiere de statul american Alaska.

ADVERTISEMENT

Patru bombardiere rusești au fost interceptate de americani, lângă Alaska

Conform unui anunț oficial făcut de ruși, avioanele au fost interceptate de avioane de vânătoare americane de tip F-22 Raptor.

Bombardierele rusești Tupolev Tu-95MS au fost escortate fără ca incidentul să escaladeze, conform unui anunț al Ministerului rus al Apărării. Bombardierele rusești sunt capabile să transporte arme nucleare.

ADVERTISEMENT

Moscova a subliniat că zborul de 11 ore efectuat de bombardierele sale în ape internaționale nu constituie o încălcare în dreptul internațional, conform news.ro.

Tupolev Tu-95MS este un bombardier strategic construit de compania sovietică Tupolev. A fost considerat cel mai de succes bombardier strategic sovietic, fiind folosit în special în perioada Războiului Rece dintre SUA și Rusia.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oferite de Moscova, bombariderul va fi folosit de Forțele Aeriene Ruse până în anul 2040. Aeronava este dotată cu patru motoare Kuznetsov NK-12, fiecare cu câte două elice contra-rotative, proiectate de Biroul de Proiectare Kuznetsov.

Bombardierul Tupolev, printre cele mai zgomotoase avioane din lume

O variantă a acestui bombardier, Tu-114, deține recordul de cel mai rapid avion cu elice din lume, fiind singurul bombardier strategic operațional echipat cu turbo-propulsoare.

ADVERTISEMENT

În cazul acestui bombardier se disting aripile îndreptate către înapoi la un unghi foarte ascuțit, de 35 grade, lucru rar întâlnit la aeronavele cu elice, unghi justificat prin vitezele de operare și altitudini.

Palele elicilor, care se rotesc mai repede decât viteza sunetului, au făcut din avion unul din cele mai zgomotoase aeronave militare de pe pământ, acesta putând fi auzit de către hidrofoanele submarinelor aflate în imersiune și de către sistemul SOSUS (Sound Surveillance System), o rețea de posturi de ascultare subacvatice ale Statelor Unite destinate să identifice submarinele sovietice care treceau prin zonă”, arată siteurile de specialitate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!