News

Patru cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală, infectate cu coronavirus. Secția de nefrologie a fost închisă

07.04.2020 | 12:33
Patru cadre medicale de la Spitalul Sf Ioan din Capitala infectate cu coronavirus Sectia de nefrologie a fost inchisa
ADVERTISEMENT

Sistemul sanitar este tot mai lovit în România de pandemia de coronavirus, iar patru cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală au fost infectate cu COVID-19.

Patru cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală, infectate cu coronavirus

Conform Digi24, patru cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală au fost infectate cu coronavirus, iar secția de nefrologie a unității medicale a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Acest anunț vine la doar patru zile după ce conducerea unității medicale a dezvăluit că alte nouă persoane care lucrează în secția de primiri urgenţe sunt infectați cu coronavirus.

Atunci a fost vorba despre cinci asistenţi, trei brancardieri şi un medic radiolog. Toți aceștia au ieșit pozitiv la testarea pentru COVID-19 şi au intrat în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Secția de negrologie a mai fost închisă pe 1 aprilie

Secţia de nefrologie de la Spitalul Sf. Ioan din Capitală a mai fost închisă pe 1 aprilie după ce o femeie internată acolo pentru dializă a fost confirmată pozitiv pentru COVID-19.

După descoperirea acestui caz, conducerea unității medicale a decis ca toate cele 72 de cadre medicale de la secția de nefrologie să intre în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Tot marți, șase cadre medicale de la spitale din Câmpina sunt infectate cu coronavirus și au fost izolate. Cele șase cadre medicale care au fost depistate pozitiv sunt doi medici și patru asistente.

Și Spitalul Universitar București s-a transformat într-un focar de infecție COVID-19. Conform Grupului de Comunicare Strategică, 35 de cadre medicale și 75 de pacienți au fost infectați cu virusul în ultimele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat luni de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 4.057, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate doar 193 de îmbolnăviri, un număr mult mai mic față de zilele precedente.

ADVERTISEMENT