ADVERTISEMENT
News

Patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului în Grecia

Autor: Alexandru Năstase | 03.01.2021 | 22:47
Patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului în Grecia
Grecii au deja 4 cazuri de coronavirus cu tulpină nouă. Sursa foto - hepta.ro

Patru cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului au apărut în Grecia. Elenii au depistat cele 4 situații la persoane care au călătorit recent din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată chiar de un oficial din Ministerul Sănătăţii. „Patru persoane au călătorit recent spre Grecia din Marea Britanie.

Ele se află în carantină”, a mai spus oficialul elen, care a preferat anonimatul. Este pentru prima dată când Grecia semnalează cazuri de contaminare cu noua variantă a SARS-CoV-2.

Patru cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 în Grecia

Culmea este că Grecia a înăsprit în ultima perioadă măsurile antiepidemice. Astfel, timp de o săptămână au fost închise saloanele de coafură şi librăriile.

ADVERTISEMENT

Acestea abia primiseră acceptul pentru redeschidere înaintea Crăciunului. Noile restricţii au intrat în vigoare pe 3 ianuarie, de când va fi aplicată şi una de mobilitate pe timpul nopţii, care va începe la ora 21:00, cu o oră mai devreme decât până acum.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că aceste măsuri au fost luate astfel încât pe 11 ianuarie să fie posibilă redeschiderea şcolilor.

Grecia, care a început vaccinarea săptămâna trecută, a raportat până acum 140.099 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi 4.957 de decese.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, numărul de contaminări tocmai a depășit 84 de milioane, iar cel al deceselor asociate se apropie de 1,83 de milioane, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Vă reamintim că noua variantă a virusului, care se răspândeşte acum în lume, a fost detectată pentru prima dată în Regatul Unit şi este mai transmisibilă decât tulpina originară identificată în China în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

O altă variantă recentă a fost identificată mai întâi în Africa de Sud. Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore, din nou peste 50.000 de cazuri de Covid-19, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 75.000.

Autorităţile au anunţat 54.990 de contaminări pentru ultimele 24 de ore şi 454 de decese. Numărul total al deceselor asociate înregistrate de la începutul epidemiei aici a depăşit 75.000. Cifrele nu includ rezultatele din Scoţia, care nu au fost raportate.

ADVERTISEMENT

 

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT