News

Patru cicliști, în stare gravă în SUA după ce au fost loviți intenționat de un șofer. Atacatorul, împușcat de Poliție

Patru cicliști din SUA sunt în stare critică la spital după ce au fost loviți intenționat de un șofer.
20.06.2021 | 22:09
Patru ciclisti in stare grava in SUA dupa ce au fost loviti intentionat de un sofer Atacatorul impuscat de Politie
ADVERTISEMENT

Incident grav petrecut în acest weekend în Statele Unite ale Americii. Un șofer a intrat intenționat cu camioneta într-un grup de cicliști aflați într-o competiție.

Șase dintre competitori au fost răniți de atacator, iar patru sunt în stare critică. Șoferul vinovat este și el în spital, în stare gravă, după ce a fost împușcat de Poliție.

ADVERTISEMENT

Un șofer a intrat intenționat într-un grup de cicliști din SUA. Patru dintre ei, în stare critică

Evenimentul a fost raportat în Arizona, chiar în timpul Campionatelor Naționale de Ciclism din acest stat.

În primă fază, șase persoane au fost transportate la spital. Suspectul a fugit de la fața locului, însă a fost urmărit de ofițerii de poliție, care l-au împușcat când acesta s-a opus arestării, scrie Arizona Central.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Kristine Sleighter, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din acest stat, incidentul a avut loc sâmbătă dimineața la ora 7:25. Atunci, un bărbat de 35 de ani, aflat la bordul unui Ford F-150, a intrat intenționat într-un grup de cicliști participanți într-o cursă oficială.

Fotografiile făcute la fața locului arată biciclete distruse împrăștiate peste drum și o roată de bicicletă rămasă agățată de partea frontală a camionetei. Vehiculul din urmă a suferit și el pagube după ce a intrat cu viteză în cicliști.

ADVERTISEMENT

Dintre cei șase cicliști ajunși la spital, Dintre ei, patru sunt în situație critică, iar medicii sunt rezervați privind șansele lor de supraviețuire.

Atacatorul din Arizona, împușcat de Poliție

Potrivit unui comunicat emis de poliția locală, atacatorul a fugit cu vehiculul său după ce poliția a încercat să-l oprească la locul atacului. Pentru că a refuzat să oprească, acesta a fost împușcat. A ajuns la spital și se află în stare extrem de gravă.

ADVERTISEMENT

”Comunitatea noastră este șocată de acest incident. Inimile și rugăciunile noastre sunt alături de răniți și de familiile lor în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Kristine Sleighter.

Oficialii din Arizona au declarat că 270 de persoane participă la cursa de ciclism din acest stat în aceste zile.

”Nimeni nu știe cine este acest tip sau de ce a făcut ce a făcut. A intrat intenționat în noi, chiar a accelerat”, a declarat Tony Quinones, unul dintre concurenți, pentru New York Times.

După ce șoferul a lovit un stâlp de telefon, cicliștii au alergat spre mașina acestuia și au început să bată la geam, cerându-i să iasă afară, a declarat Quinones pentru sursa citată.

În ceea ce-l privește pe atacator, în loc să se oprească, acesta a călcat accelerația și a dat înapoi, a făcut o întoarcere în U și apoi s-a îndreptat înapoi către bicicliști.

ADVERTISEMENT
Tags: