News

Patru copii dorm sub cerul liber în județul Iași! Autoritățile ridică din umeri

05.07.2020 | 17:31
Patru copii dorm sub cerul liber in judetul Iasi Autoritatile ridica din umeri
ADVERTISEMENT

Patru copii dorm sub cerul liber în județul Iași acolo unde o întreagă familie a fost lăsată de izbeliște. Autoritățile ridică din umeri și, mai degrabă, se invită una pe cealaltă să intervină.

În tot acest timp, cei patru copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, împreună cu părinții lor, și-au găsit adăpost pe malul lacului Ezăreni.

ADVERTISEMENT

Aceștia stau de câteva zile acolo, la marginea comunei Miroslava, notează Știrea de Iași. Culmea, deși au fost sesizați telefonic despre acest caz încă de pe 1 iulie, angajații DGASPC Iași n-au luat până acum nicio măsură.

Cum au ajuns patru copii să doarmă sub cerul liber în județul Iași!

Interesant este că legea stipulează destul de clar că instituția are obligația de a interveni în cazurile în care sănătatea și integritatea copiilor sunt puse în pericol.

ADVERTISEMENT

Conform sursei anterior citate, copiii trăiesc în condiții inumane. În tot acest timp, DGASPC Iași preferă să aștepte reacția Primăriei Miroslava, reacție care nu a apărut până acum.

”În urma cercetărilor efectuate, am luat contact cu primarul comunei Miroslava. Nu se cunoaşte exact cum a ajuns familia în situaţia de a dormi sub cerul liber.

ADVERTISEMENT

Totuşi, familia este formată din 4 copii şi doi părinţi. Dacă primăria Miroslava nu va găsi o soluţie pentru familie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi îi vor prelua pe cei patru minori”, a fost răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi ar trebui sa fie principalul furnizor de servicii sociale la nivelul judeţului.

ADVERTISEMENT

Instituția este obligată să asigure aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor cu dizabilităţi, vârstnicilor, precum şi a altor categorii de populaţie aflate în situaţii de risc.

ADVERTISEMENT