News

Patru epidemiologi de la DSP București au demisionat. Raed Arafat: ”Ca soldații care pleacă din război”

31.07.2020 | 23:00
Patru epidemiologi de la DSP Bucuresti au demisionat Raed Arafat Ca soldatii care pleaca din razboi
ADVERTISEMENT

Patru epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București și-au dat demisia motivând că au prea mult de muncă. Raed Arafat i-a comparat cu soldații care pleacă din război pentru că nu le place câmpul de luptă.

Florentina Iacob, director medical adjunct al DSP București, a afirmat că direcția are un  deficit mare de oameni, deficit agravat de plecarea unor medici cu rol major în combaterea epidemiei  de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sunt patru medici epidemiologi care și-au dat demisia din cauza volumului foarte mare de muncă”, a declarat Florentina Iacob,  într-o emsiune la Digi24.

Prezent în aceeași emisiune, secretarul de stat Raed Arafat i-a comparat pe cei patru medici cu dezertorii din timp de război. ”E ca și soldatul care-ți spune: ”e prea mult pentru mine, am  plecat”. Este un pic sub semnul  întrebării. Toți știm că  e foarte mult de muncă”, a spus Arafat.

ADVERTISEMENT

Perioada concediilor la DSP București

Un alt motiv de amplificare a deficitului  de personal este faptul că mulți angajați sunt concediu. ”Lucrăm în cinci sedii, avem un deficit mare  de personal cu epidemiologi specializați. Suntem în creștere, dar oamenii sunt  epuizați, este și perioada concediilor” a spus Florentina Iacob.

Arafat a intervenit din nou afirmând că situația excepțională în care ne aflăm nu mai permite acordare concediilor ca într-o perioadă normală. ”Toată lumea a visat că merge în concedii, dar situația s-a înrăutățit. Se pare că situația operativă nu-ți mai permite să faci ce ai vrut să faci”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

În continuare, la DSP București sunt probleme mari la preluarea apelurilor făcute de cetățeni care au simptome de COVID-19 sau au intrat în contact cu persoane infectate. În cadrul emisiunii s-au făcut  apeluri repetate la numerele de telefon  puse la dispoziție de către DSP și cu greu a răspuns un medic.

Eu în jurul meu am trei telefoane, colegele mele au alte trei. Eu am închis acum trei apeluri simultan, că nu mai dovedeam să fac față”, a spus medicul care a răspuns.

ADVERTISEMENT

Cauza este tot deficitul de personal care a trebuit suplinit cu improvizații de când a început  epidemia  de coronavirus. ”DSP-urile au suferit mult în ultimii ani, la un moment dat s-a dorit să fie descentralizate și să fie date autorităților locale”, a mai spus Raed Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: