Sporturi

Patru etape din Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, găzduite la Râșnov. Cine transmite la TV evenimentul

17.02.2021 | 14:01
Patru etape din Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile gazduite la RasnovCine transmite la TV evenimentul
ADVERTISEMENT

Săriturile cu schiurile reprezintă o disciplină sportivă foarte populară în România. Vremurile în care Adam Malysz sau Martin Schmitt făceau senzație pe trambuline au contribuit din plin la această popularitate. 

În prezent, țara noastră se poate lăuda cu faptul că a ajuns în situația de a avea la dispoziție infrastructura necesară pentru a găzdui chiar etape din Cupa Mondială, iar în zilele ce urmează vor avea loc patru astfel de etape la Râșnov.

ADVERTISEMENT

Evenimentul, unul extrem de important în lumea sporturilor de iarnă, va putea fi urmărit pe TVR 2, în format HD. Vor concura nume mari, precum Kamil Stoch, Sara Takansahi sau Marita Kramer.

Patru etape din Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, găzduite la Râșnov. TVR 2 le va transmite pe toate!

Trambulina construită în Valea Cărbunării va găzdui de joi, 18 februarie, până sâmbătă, 20 februarie, patru etape ale Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, iar românii vor avea ocazia să le urmărească în direct, la televizor.

ADVERTISEMENT

Evenimentul este unul extrem de important, mai ales că vor concura și sportivi din țara noastră. Este vorba despre Dana Haralambie și Daniel Andrei Cacina, unul dintre cei mai promițători tineri din această disciplină.

„Este cel mai cuprinzător program competițional de când au loc etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile în România. Este și o recunoaștere a capacității organizatorilor de a se descurca în orice situație, pentru ca întrecerile să se desfășoare în cele mai bune condiții.

ADVERTISEMENT

Telespectatorii TVR 2 HD pot vedea în direct pe cei mai buni sportivi, inclusiv liderii la zi ai clasamentelor individuale, austriaca Marita Kramer, respectiv norvegianul Halvor Egner Granerud, dar și alte nume mari din lumea ski jumping: japoneza Sara Takanashi, câștigătoare a 4 Cupe Mondiale, care ar putea duce recordul său overall de victorii de etapă la 60 la Râșnov, sau polonezul Kamil Stoch, campion al lumii, dublu câștigător al Cupei Mondiale, triplu campion olimpic la individual!

Noi le vom ține pumnii desigur compatrioților noștri Dana Haralambie, cea mai bună săritoare din România și Daniel Andrei Cacina, cel care a obținut recent un remarcabil loc 14 la Mondialele de juniori de la Lahti. Dana și Dani vor lua startul în competițiile individuale, în vreme ce în etapa pe echipe mixte (două fete și doi băieți în echipă), li se vor alătura Diana Trâmbițaș și Sorin Mitrofan”, a spus comentatorul Sorin Hobana.

ADVERTISEMENT

Cele patru etape găzduite la Râșnov vor fi transmite de postul TVR 2 în format HD și în direct. Vor lua parte la ele sportivi din 18 țări și evenimentul va marca încă un an în care România găzduiește etape din Cupa Mondială la sărituri cu schiurile.

Din fericire, condițiile meteo din ultimele zile au contribuit la crearea unui mediu excelent pe pârtie și pe trambuline, acestea fiind bogate în zăpadă și gata să îi găzduiască în cele mai bune condiții pe atleți.

Spectatorii nu vor avea acces la eveniment, din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie, însă vor putea urmări evenimentul la televizor. Programul celor patru etape transmise de TVR 2 este următorul:

Joi, 18.02.2021
11:30 – prima etapă feminină
Vineri, 19.02.2021
11:30 – a doua etapă a fetelor
15:15 – etapa masculină
Sâmbătă, 20.02.2021
10:45 – competiția pe echipe mixte.

ADVERTISEMENT