News

Patru focare cu zeci de persoane infectate, depistate în județul Arad. Autoritățile, îngrijorate că bilanțul va crește

28.07.2020 | 14:11
Patru focare cu zeci de persoane infectate depistate in judetul Arad Autoritatile ingrijorate ca bilantul va creste
ADVERTISEMENT

Județul Arad se confruntă cu o nouă explozie a numărului de cazuri de Covid-19, după ce mai multe focare au fost depistate de autoritățile locale.

Pe raza regiunii din vestul țării, nu mai puțin de patru focare de infecție cu zeci de îmbolnăviri au fost raportate în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai afectate județe de coronavirus la startul pandemiei, Aradul își revenise pentru o perioadă, însă acum se confruntă cu o escaladare a infecțiilor.

Focare cu zeci de persoane infectate cu Covid-19, depistate la Arad

Până marți, 28 iulie, județul Arad raportase 969 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, un bilanț ridicat, însă departe de ceea ce raportează zone ca București, Brașov, Suceava sau Argeș.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, județul din Banat este lovit de o intensificare a pandemiei. Nu mai puțin de patru focare noi de Covid-19 au fost descoperite de autorităţile sanitare din Arad, unul dintre acestea fiind într-un centru de îngrijiri paliative din localitatea Ghioroc, anunță Agerpres.

Horea Timiş, directorul DSP Arad, a informat că la Centrul de îngrijiri paliative din Ghioroc sunt zece persoane testate pozitiv, până în prezent, însă continuă testarea personalului şi a beneficiarilor.

ADVERTISEMENT

Pe raza județul mai sunt încă trei focare de coronavirus. Acestea au fost descoperite în localitățile Gurahonţ şi Bocsig, fiecare cu peste 25 de persoane infectate până în prezent.

Autoritățile sunt îngrijorate că bilanțul infectărilor va crește

Oficialii DSP Arad mai anunță că numărul infecțiilor este de așteptat să crească în județ, iar un focar este în curs de constituire în localitatea Pâncota.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, toate aceste focare apar acolo unde nu se respectă măsurile de prevenire. Avem echipe ale DSP, facem teste, probabil vor fi descoperiţi mai mulţi localnici infectaţi în următoarele ore şi zile. Insistăm cu recomandarea către populaţie să se poarte mască de protecţie, chiar şi în spaţii deschise dacă sunt aglomerate, să evite evenimente publice cu multe persoane, petreceri, nunţi, botezuri sau chiar întâlniri religioase”, a mai declarat Horea Timiş.

În Arad mai sunt active şi focarele din localităţile Sâmbăteni şi Seleuş, care au fost descoperite zilele trecute, având peste 70 de persoane infectate.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 969 de persoane, dintre care 39 în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT