Premier League

Patru greșeli ale VAR-ului în Premier League în doar 8 etape! Arbitrajul video va ajunge și în România în sezonul viitor

08.10.2019 | 10:18
Patru greseli ale VARului in Premier League in doar 8 etape Arbitrajul video va ajunge si in Romania in sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Cel mai bogat campionat din Europa, Premier League, beneficiază din acest sezon de sistemul VAR, dar în primele opt etape s-au înregistrat patru mari greșeli ale arbitrajui video. Mike Riley, șeful arbitrilor din Anglia, a recunoscut erorile, dar în același timp consideră că sistemul a dus la o îmbunătățire a deciziilor de arbitraj.

Patru greșeli ale VAR-ului în Premier League în doar 8 etape

Cele patru greșeli de arbitraj din acest sezon de Premier League sunt următoarele: golul marcat de Fabian Schar (Newcastle) în meciul cu Watford (1-1), care ar fi trebuit anulat din cauza unui henţ anterior la Isaac Hayden; Youri Tielemans (Leicester) nu ar fi trebuit să primească cartonaşul roşu pentru faultul împotriva lui Callum Wilson (Bournemouth); Manchester City a fost privată de un penalty la meciul cu Bournemouth; West Ham ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de pedeapsă la întâlnirea cu Norwich.

ADVERTISEMENT

”Suntem la început și învățăm din tot ce se întâmplă și încercăm să îmbunătățim sistemul. Toți arbitrii știu ce înseamnă VAR, l-au adoptat, dar în același timp ei se concentrează pe luarea deciziilor în timp real”, a declarat Mike Riley pentru Sky Sports News. Sistemul VAR a fost consultat în 475 de cazuri în primele opt etape din Premier League, decizia fiind schimbată în 15 cazuri. ”Aceste date arată că sistemul VAR poate ajuta şi adăuga plus-valoare jocului. Dar a demonstrat de asemenea că arbitrajul din teren este mereu cel mai important”, a mai spus şeful arbitrilor englezi.

VAR a schimbat o decizie la meciul Tottenham – Aston Villa

Sistemul VAR va fi implementat în Casa Pariurilor Liga 1 din sezonul viitor

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că se va folosi sistemul VAR la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, începând cu sezonul 2019 – 2020. Mai mult, oficialii echipelor care evoluează pe prima scenă fotbalistică nu vor fi nevoiţi să plătească pentru implementarea sistemului de arbitraj video, ci doar trebuie să suporte costurile aferente baremurilor arbitrilor VAR.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că implementarea sistemului VAR se va ridica la aproximativ 800.000 de euro în primul sezon, urmând ca în viitor să coste mai puțin. Până în acest moment arbitrajul video a fost folosit o singură dată în țara noastră, la meciul CFR Cluj – Slavia Praga 0-1, din play-off-ul Champions League.

Tags: