Sport

Patru indicii că Sandu nu îl mai ţine în braţe pe Piţurcă!

Înfrîngerea cu Turcia a compromis, în mare, şansele echipei naţionale de a prinde barajul de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia! Mai mult decît atît, în zilele de după jocul cu...
13.09.2013 | 13:41
Patru indicii ca Sandu nu il mai tine in brate pe Piturca

Înfrîngerea cu Turcia a compromis, în mare, şansele echipei naţionale de a prinde barajul de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia! Mai mult decît atît, în zilele de după jocul cu turcii, semnele unei rupturi iminente între şeful FRF şi selecţionerul Victor Piţurcă sînt din ce în ce mai evidente!

FANATIK vă prezintă, în ordine cronologică, cele patru indicii ale răcelii dintre şeful FRF şi Piţurcă, venite după înfrîngerea cu Turcia:

1. Sandu nu a oferit nici o declaraţie după meciul cu Turcia!

Naşul a fost extrem de optimist pentru un rezultat bun cu turcii! La urma urmei, naţionala România avea 2 variante din 3 pentru jocul cu Fatih Terim, însă Piţurcă le-a dat cu piciorul, pierzînd fără drept de apel jocul de pe Naţional Arena! De altfel, înainte de meci, Sandu s-a deplasat în cantonamentul de la Mogoşoaia pentru a le reaminti tricolorilor că au promisă o primă extrem de consistentă în caz de victorie: 200.000 de euro! La finalul partidei cu Turcia, Naşul a evitat presa şi nu a avut nici o intervenţie în mass-media în cele 48 de ore de după meci şi pînă în prezent! Era de aşteptat ca preşedintele FRF să aibă o luare de poziţie pro-Piţurcă, dacă totul ar fi fost OK între cei doi, cu atît mai mult cu cît “Piţurcă nu are obiectiv calificarea la Mondialul din 2014, ci la Europeanul din 2016”, aşa cum a tot susţinut Sandu ori de cîte ori a avut ocazia!

2. Preşedintele FRF s-a întreţinut cu Hagi, Popescu şi Iordănescu după înfrîngerea de marţi.

La finalul partidei care ne-a năruit visele de a prinde barajul la Mondiale, Mircea Sandu a rămas în loja de la Arena Naţională şi s-a întreţinut timp de o oră, după fluierul final, cu Gică Popescu, Anghel Iordănescu şi Gică Hagi! Informaţia apărută în Gazeta Sporturilor a fost confirmată , în parte, de însuşi preşedintele FRF, pe site-ul oficial al forului din Vasile Şerbănică: “Da, ne-am întîlnit la stadion! Chiar am văzut meciul împreună!”

3. Naşul a discutat, joi, cu Reghe despre “disponibilitatea de a ajuta naţionala”!

Cel mai uluitor semn al rupturii dintre cei doi este discuţia avută de Laurenţiu Reghecampf cu preşedintele FRF, iar antrenorul Stelei şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta echipa naţională: “Am discutat cu Sandu, sînt dispus să colaborez cu echipa naţională. Dar nu se pune problema înlocuirii actualului selecţioner. Trebuie să ajutăm, nu să facem rău echipei naţionale”, a spus Reghe la Sport.ro. Discuţia divulgată de tehnicianul Stelei este cu atît mai uluitoare cu cît Reghecampf şi Piţurcă nu se înghit şi se ceartă ori de cîte ori au ocazia! Iar faptul că Mircea Sandu s-a expus unei discuţii cu cel mai în vogă antrenor din România, cu privire la disponibilitatea de a ajuta echipa naţională, este o lovitură pe care Piţurcă nu o va lăsa netaxată şi reprezintă cel mai important semn al răcelii dintre boss-ul FRF şi selecţioner!

4. Comunicatul postat pe site-ul FRF nu face referire la viitorul lui Piţurcă!

Presiunea media şi informaţiile contradictorii din ultimele două zile cu privire la viitorul echipei naţionale l-au împins pe Mircea Sandu să dea un comunicat succint şi foarte sec pe site-ul FRF, în care vorbeşte de prezent, dar absolut nimic de viitor: “Echipa naţională de fotbal a României are un selecţioner şi acela este Victor Piţurcă.” Este pentru prima oară cînd Mircea Sandu vorbeşte exclusiv la prezent despre selecţioner! De ce Mircea Sandu nu a făcut nicio referire la viitor? De ce nu a pus pe tapet acelaşi discurs ca pînă acum, că“Piţurcă nu are obiectiv calificarea la Mondialul din 2014, ci la Europeanul din 2016”?

Este întrebare la care, cel mai probabil, vom avea un răspuns după ultimele două jocuri din actualele preliminarii, din octombrie, contra Andorrei şi a Estoniei.