Sport

Jaqueline Cristian, victorie clară în finala turneului de la Palmanova. Update

Jaqueline Cristian a câștigat turneul ITF de la Palmanova după ce a trecut în finală de belarusa Irina Şimanovici cu 6-4, 6-0.
26.03.2023 | 15:01
Jaqueline Cristian victorie clara in finala turneului de la Palmanova Update
Jaqueline Cristian s-a impus în finala turneului ITF de la Palmanova. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
26-03-2023
12:08

Jaqueline Cristian, succes net în finala turneului de la Palmanova

După ce la începutul lunii se impunea la Trnava, Jaqueline Cristian și-a adjudecat titlul și în turneul ITF de la Palmanova (Spania), dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari. 

Cristian (24 ani, 204 WTA), a cincea favorită, s-a impus după o oră şi 26 de minute în finala cu sportiva din Belarus, Irina Şimanovici (25 ani, 221 WTA) cu 6-4, 6-0. Adversara a condus o singură dată în meci, după ce a câştigat game-ul inaugural.

25-03-2023
13:07

Jaqueline Cristian s-a calificat în finala turneului de la Palmanova

Jaqueline Cristian a câștigat fără emoții duelul româncelor cu Andreea Prisăcariu, scor 6-3, 6-0 în semifinalele turneului de la Palmanova, dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari. Locul 204 WTA a ajuns la a 9-a victorie consecutivă în circuitul ITF după ce la începutul lunii s-a impus în competiția de la Trnava. 

În ultimul act, Jaqueline Cristian va juca împotriva Irynei Shymanovich (221 WTA) din Belarus. Primul set al meciului cu Andreea Prisăcariu a fost întrerupt pentru câteva momente de jucătoarea în vârstă de 23 de ani. La scorul de 2-5, Prisăcariu s-a oprit și a cerut un scaun pentru a primi îngrijiri medicale. În cele din urmă, meciul s-a reluat, însă sportiva din Iași a mai câștigat un singur game până la finalul meciului.

24-03-2023
15:52

Cristian - Prisăcariu, în semifinalele turneului de la Palmanova

Jaqueline Cristian (204 WTA) și Andreea Prisăcariu (443 WTA) își vor da întâlnire în semifinalele turneului de la Palmanova. Nu mai puțin de patru tenismene din România au fost calificate în sferturile de finală ale competiției din Spania, însă doar jumătate din ele au acces în „careul de ași”. 

Andreea Prisăcariu a avut o revenire de senzație în partida cu mult mai bine clasata Ekaterine Gordogze (250 WTA). Jucătoarea din Georgia a câștigat categoric primul set, scor 0-6, însă sportiva din România a revenit și a câștigat următoarele două seturi cu 6-4 și 6-2. 

Pentru un loc în finala de pe zgura iberică, Andreea Prisăcariu se va duela cu Jaqueline Cristian. Fostă jucătoare în Top 100 WTA, Jaqueline Cristian a învins-o pe Marie Benoit din Franța (199 WTA), scor 7-6(2), 6-1.

Tot în faza sferturilor la Palmanova au evoluat și Miriam Bulgaru (252 WTA) și Alexandra Ignatik (220 WTA). Prima a fost eliminată de bielorusa Irina Shymanovich (221 WTA), scor 6-1, 6-4, în timp ce Alexandra Ignatik a pierdut cu Leyre Romero Gormaz (176 WTA), scor 6-7(3), 6-1, 6-2. 

În săptămâna în care pe tărâm american se joacă turneul de la Miami, acolo unde Sorana Cîrstea va da piept cu Caroline Garcia în turul 2, alți români reușesc performanțe excelente la competiții de mai mic nivel.

Jucătoarele din România fac legea la Palmanova. Avem patru reprezentante în sferturi de finală

Zgura de la Palmanova din Spania este pe gustul jucătoarelor din România, nu mai puțin de patru sportive din țara noastră, Jaqueline Cristian, Alexandra Cadanţu-Ignatik, Miriam Bulgaru şi Andreea Prisăcariu, reușind să se califice în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Cristian, cap de serie numărul 5, a trecut de Irene Burillo Escorihuela din Spania, scor 3-6, 6-4, 6-4, după două ore şi 20 de minute. Câștigătoare la începutul lunii la Trnava, ea o va întâlni în faza următoare pe Marie Benoit din Belgia, a patra favorită a competiției, care a eliminat-o pe Oana Gavrilă, scor 6-7 (1), 3-6.

Cadanţu-Ignatik a învins-o pe Alice Rame din Franța, jucătoare ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, scor 6-2, 4-6, 6-1, după două ore și 44 de minute, iar pentru un loc în semifinale se va lupta cu principala favorită, Leyre Romero din Spania.

ADVERTISEMENT

Bulgaru a avut o prestație fantastică în optimi și a spulberat-o pe Cagla Buyukakcay din Turcia, scor 6-0, 6-0, în 59 de minute, iar mai departe o va avea ca adversară pe Irina Shymanovich din Belarus.

Prisăcariu, venită din calificări, a trecut de Francesca Curmi din Malta, scor 3-6, 6-4, 6-3. Pentru un loc în careul de ași la Palmanova, ea o va înfrunta pe Ekaterina Gorgodze din Georgia.

ADVERTISEMENT

Copil, traseu excelent în Elveția

Tenismenul Marius Copil a plecat din calificări la turneul challenger de la Biel (Elveția), dotat cu premii totale de 118.000 de euro, dar a ajuns în sferturile de finală, după o victorie dramatică în fața principalului favorit.

Copil, în vârstă de 32 de ani, l-a întrecut pe elveţianul Dominic Stricker, scor 3-6, 6-2, 7-6 (7/3), după aproape două ore de joc, și va lupta pentru un loc în semifinale cu un alt reprezentant al gazdelor, Mika Brunold (18 ani).

ADVERTISEMENT

În proba de dublu de la Biel, perechea Victor Vlad Cornea/Franko Skugor (România/Croația), a trecut în sferturi de finală de principalii favoriţi, Dustin Brown (Jamaica)/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan), scor 1-6, 6-2, 10-4, și va juca în semifinale împotriva cuplului indian Sriram Balaji/Ramkumar Ramanathan, cap de serie numărul 4.

ADVERTISEMENT