News

Patru localuri care vindeau mici la Dedulești, închise de ANPC. 78 de kilograme de carne, retrase. Foto

Patru localuri care vindeau mici la Dedulești au fost închise de inspectorii ANPC.
08.06.2021 | 11:53
Patru localuri care vindeau mici la Dedulești au fost închise de inspectorii ANPC. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cele patru societăți comerciale aveau foarte multe nereguli, astfel că inspectorii sanitari s-au văzut obligați să le închidă temporar, până în momentul în care vor reuși să fie în conformitate cu legile în vigoare.

Mai multe restaurante de la Dedulești, închise

Această zonă a popasului Dedulești, de pe Dealul Negru, este foarte cunoscută pentru micii care se comercializează aici. Dar se pare că aceștia nu sunt buni pentru sănătatea noastră, având în vedere condițiile în care inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au găsit aceste preparate din carne.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei acțiuni a ANPC au fost oprite de la comercializare 78 kg de carne, care valorau, în total, 2.360 de lei și au fost aplicate cinci amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 de lei.

„În urma verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei”, se arată într-un comunicat al ANPC.

ADVERTISEMENT

Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC

Totodată, verificările arată că au fost constatate mult mai multe abateri, printre care și depozitare neigienică, în frigidere murdare, dar și la temperaturi mult mai mari decât ar fi normal.

„Principalele abateri constatate de comisari au fost:

Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora;

Utilizarea de spații frigorifice neigienizate;

Comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare;

Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor (ex. nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător)”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce spune directorul general al ANPC

Paul Anghel, care s-a aflat în teren în cadrul acestei caravane organizate de inspectorii ANPC din Ploiești, a transmis ce alte nereguli au fost descoperite în urma controalelor.

„Din păcate, în cursul zilei de ieri, în cadrul controlului desfășurat acolo, am descoperit cantități de produse fără elemente de identificare și care, parte din ele, prezentau modificări organoleptice, de culoare, gust sau miros.

ADVERTISEMENT

Din perspectiva aceasta, a fost oprită de la comercializare toată cantitatea de preparate din carne care prezenta modificări organoleptice, retrasă din circuitul consumului uman.

Au fost aplicate cinci amenzi contravenționale, patru dintre aceste unități au fost oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea abaterilor constatate”, a transmis Paul Anghel, directorul general al ANPC, la Antena 3.

Cea mai sigură metodă este, se pare, prepararea micilor chiar de tine. Sunt ușor de făcut și există mai multe rețete de mici făcute acasă.

ADVERTISEMENT