Patru lucruri mai puţin ştiute despre Ionuţ Vînă, noua ţintă a lui Gigi Becali. Are acelaşi viciu ca Florinel Coman

SPECIAL FANATIK
Iuliana Spirache   
in FCSB
03/10/2018, 09:56
Patru lucruri mai puţin ştiute despre Ionuţ Vînă, noua ţintă a lui Gigi Becali. Are acelaşi viciu ca Florinel Coman GALERIE FOTO SPECIAL FANATIK
Ionuţ Vînă într-un meci jucat de FC Viitorul în Liga 1 Betano. Mijlocaşul e noua ţintă a lui Gigi Becali

Ionuţ Vînă a reuşit să îl impresioneze cu evoluţiile sale din ultima perioadă pe Gigi Becali, iar patronul vicecampioanei României a dezvăluit că şi-ar dori să îl transfere pe mijlocaşul în vârstă de 23 de ani de la FC Viitorul Constanţa. FANATIK.RO vă prezintă patru lucruri mai puţin ştiute despre Ionuţ Vînă, noua ţintă a FCSB-ului.

Gigi Becali este obişnuit să cumpere jucători de la FC Viitorul Constanţa, iar pe lista latifundiarului din Pipera s-au aflat jucători precum Denis Drăguş şi Tudor Băluţă, dar patronul FCSB-ului a renunţat la cei doi şi şi-a orientat atenţia către Ionuţ Vînă. Mijlocaşul este cotat de site-urile de specialitate la 750.000 de euro, dar Gică Hagi nu renunţă la el pe o sumă mai mică de 1.5000.000 de euro.

1. Nu s-a acomodat la AS Roma

În vara anului 2013, Ionuţ Vînă a plecat la AS Roma alături de Mihai Bălaşa. Dacă actualul fundaş al FCSB-ului a reuşit să rămână câţiva ani în Italia, nu acelaşi lucrur îl putem spune despre mijlocaşul lui Gică Hagi. “Regele” a încasat 50.000 de euro pentru împrumutul pe un sezon al lui Ionuţ Vînă, dar după 6 luni a revenit la FC Viitorul Constanţa. Fotbalistul care se află pe lista de transferuri a lui Gigi Becali nu i-a impresionat pe italieni şi a prins doar 123 de minute pentru Primavera. “Nu mă aşteptam să mă cheme Roma. Am plecat împrumut un sezon, la Primavera, urmând ca, la finalul acelui an, italieniis ă decidă dacă mă cumpără sau nu. Nu m-am adaptat prea bine şi nu eram băgat în echipă. Nici nu ştiu de ce nu jucam, maia les că mă antrenam foarte bine şi a dat câteva goluri”, spunea Ionuţ Vînă în urmă cu un an.

2. Are acelaşi viciu ca Florinel Coman

Se pare că majoritatea jucătorilor care au trecut pe la FC Viitorul Constanţa au acelaşi viciu, iar Ionuţ Vînă nu a scăpat. La fel ca Florinel Coman, Romario Benzar, Florin Tănase, Mihai Bălaşa şi Dragoş Nedelcu, Ionuţ Vînă este un fumător împătimit. Mijlocaşul în vârstă de 23 de ani a fost surprins într-un club de lux din Mamaia alături de Mihai Voduţ, atacantul Viitorului, iar cei doi au sudat ţigară după ţigară până de dimineaţă.

3. N-a înscris până la 22 de ani

Gigi Becali îşi doreşte un mijlocaş central care să facă echipă cu Dragoş Nedelcu în perioada în care Mihai Pintilii va lipsi de pe teren, iar latifundiarul din Pipera îşi doreşte ca Ionuţ Vînă să fie acel jucător care să paseze foarte bine înainte, să forţeze construcţia, să dribleze şi să dea goluri, dar actualul fotbalist al Viitorului nu se încadrează în cerinţele patronului de la FCSB. Ionuţ Vînă nu a înscris niciun gol în campionat până în octombrie 2017.

4. Coşmarul de la Dunărea Călăraşi

Ionuţ Vînă a avut o perioadă în care nu a dat randamentul la care se aştepta Gică Hagi, iar “Regele” a decis să-l cedeze sub formă de împrumut la Dunărea Călăraşi, echipă care evolua în Liga a 2-a în acea perioadă. Mijlocaşul ofensiv în vârstă de 23 de ani a bifat doar două prezenţe în tricoul formaţiei pregătite de Dan Alexa deoarece a suferit o accidentare gravă. “Am făcut nişte greşeli, nu de disciplină, ci la antrenamente, apoi am fost împrumutat la Dunărea Călăraşi. Cea mai urâtă experienţă din viaţa mea. La al doilea meci, exact la prima atingere a balonului, am căzut în umăr şi am suferit o disjuncţie. M-am operat şi mi-a fost băgată o tijă de titan, pe care o am şi acum. O voi scoate în vară, după ce se termină campionatul. Mister a decis că e momentul să revin, mi s-a dat o ultimă şansă şi vreau să profit de ea”, spunea Vînă.

750.000 de euro este cota lui Ionuţ Vînă, conform transfermarkt.com

Închide ×