News

Patru minori infectați cu Covid-19 au fugit dintr-un centru DGASPC din Iași. Poliția cere ajutorul populației

27.08.2020 | 22:54
Patru minori infectati cu Covid19 au fugit dintrun centru DGASPC din Iasi Politia cere ajutorul populatiei
ADVERTISEMENT

Trei fete și un băiat, toți minori, au fugit dintr-un centru DGASPC cu toate că sunt infectați cu noul coronavirus.

Fetele ar fi fost depistate, însă băiatul este de negăsit, potrivit datelor oficiale furnizate de autorități.

ADVERTISEMENT

Copiii au fugit de la centrul de izolare din zona Tătărași, unde erau izolați alături de alți copii care sunt infectați cu Covid-19.

Patru minori au fugit dintr-un centru DGASPC din Iași, fiind infectați cu Covid-19

Polițiștii ieșeni îl caută în continuare pe minorul plecat din centrul multifuncțional DGASPC, care nu a mai revenit.

ADVERTISEMENT

Persoanele care deţin informaţii care să ajute la găsirea băiatului sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112”, au transmis reprezentanții Poliției Secția nr. 4 din Iași.

Băiatul are următoarele semnalmente: înălţime 1,65 m, greutate 55 de kilograme, constituţie atletică, păr blond, ochi verzi, faţa ovală, ten deschis.

ADVERTISEMENT

La data dispariției băiatul era îmbrăcat cu o preche de pantaloni de culoare albastră și un tricou de culoare albă.

Persoanele care deţin informaţii care pot conduce la găsirea acestuia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

ADVERTISEMENT

România ocupă un loc fruntaș în topul european al disparițiilor. Într-un singur an, 2019, au dispărut de acasă nu mai puțin de 5.000 de copii, conform datelor prezentate de ONG-ul Salvați Copiii România.

Salvați Copiii România precizează, într-un comunicat, că în perioada 30 aprilie 2018 – 20 mai 2019, 5.078 de minori au dispărut de acasă, dintre care 151 cu vârste până la 10 ani, 1.410 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani și 3.517 mai mari de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Directța de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție.

De asemenea, în aceeași perioadă de timp, potrivit aceleiași surse, 5.072 de minori au fost găsiți, dintre care: 158 cu vârste până la 10 ani; 1.395 cu vârstă cuprinsă între 10-14 ani; 3.519 mai mari de 14 ani”, este precizat în comunicat.

Cu toate acestea, în 95% din cazuri plecările sunt voluntare: „Copiii pleacă intenționat de la domiciliu sau din centrele de ocrotire a copiilor, pe o perioada nedeterminată”.

ADVERTISEMENT
Tags: