News
notix pixel id

Patru morți si peste 100 de muzicieni infectați cu coronavirus, după un concert susținut cu public. Când a avut loc evenimentul

12.05.2020 | 23:27
Patru morți si peste 100 de muzicieni infectați cu coronavirus, după un concert susținut cu public. Când a avut loc evenimentul
Amsterdam Gemengd Koor din Olanda Foto: Trouw.nl
ADVERTISEMENT

Peste 100 dintre cei 130 de membri ai unui cor din Olanda s-au contaminat cu noul coronavirus la începutul lunii martie, după un concert susținut la Concertgebouw din Amsterdam.

Peste 100 de oameni s-au infectat la un concert din Amsterdam

Un muzician în vârstă de 78 de ani, împreună cu trei apropiați, au murit. La concert au asistat peste 1.000 de spectatori, însă nu au fost contaminați, conform presei din Olanda.

Conform Antena 3, concertul Amsterdam Gemengd Koor din 8 martie era menit să încânte publicul cu operele lui Johann Sebastian Bach, însă s-a transformat într-un focar de Covid-19 fără ca nimeni să-și dea seama.

ADVERTISEMENT

Conform presei olandeze, 102 dintre membri corului s-au îmbolnăvit după reprezentanție, însă șeful de orchestră, Paul Valk, a avut simptome severe.

Valk avea 78 de ani, iar majoritatea persoanelor din cor au vârste de peste 50 de ani. Oamenii reproșează serviciului de sănătate din Olanda că nu a luat măsuri la timp, în condițiile în care toți au cerut să fie testați în momentul în care s-au simțit rău, însă au fost refuzați inițial.

ADVERTISEMENT

Oamenii au început să se simtă prost la scurt timp după concert, însă autoritățile au ignorat apelurile nenumărate din partea membrilor corului, considerând că nu există circumstanțe pentru a-i testa pe toți.

În urma acestui incident, autoritățile batave au decis să închidă sălile de spectacole din toată țara însă răul fusese deja făcut. Pe lângă liderul corului au murit și trei prieteni ai acestuia.

ADVERTISEMENT

Olanda a fost adepta imunizării de turmă

Olanda avea o politică asemănătoare Marii Britanii în lupta cu noul coronavirus. Olandezii erau adepții imunității de turmă, însă au schimbat din mers regulile când și-au dat seama că la nivel practic nu funcționează teoria.

42.984 persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19, în timp ce 5.510 au murit. Olandezii au efectuat 270.351 de teste, la o populație de 18 milioane de locuitori, cifră asemănătoare cu cea din România.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri