News

Patru persoane înjunghiate în orașul Hamm, din vestul Germaniei. Agresorul, imobilizat de studenți

Patru persoane au fost înjunghiate vineri în campusul Universității de Științe Aplicate Hamm-Lippstadt, din orașul Hamm. În cele din urmă, atacatorul a fost imobilizat de studenți.
11.06.2022 | 00:08
Patru persoane injunghiate in orasul Hamm din vestul Germaniei Agresorul imobilizat de studenti
Scene șocante în campusul campusul Universității de Științe Aplicate Hamm-Lippstadt. Foto: facebook.com/Hamm.Lippstadt.University
ADVERTISEMENT

Agresorul a fost prins de studenți într-o sală de curs. După ce l-au imobilizat, cuțitarul a fost păzit până la sosirea polițiștilor. Conform ultimelor informații ale jurnaliștilor de la dw.com, atacatorul este un bărbat în vârstă de 34 de ani.

Trei femei au fost înjunghiate de atacator

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că trei femei și un bărbat au fost răniți în atac. Potrivit autorităților, rănile uneia dintre victime au fost atât de grave încât a fost transportată cu elicopterul la spital.

ADVERTISEMENT

Încă nu este clar dacă atacatorul este sau a fost student la universitate. De asemenea, nici posibilul motiv al atacului nu este clar pentru moment.

Potrivit primelor informații, suspectul a intrat în clădirea universității în jurul orei 15:30 și a atacat oamenii de pe coridoare. Apoi a intrat într-o sală mare de curs, în care a fost prins.

ADVERTISEMENT

Serviciile de urgență au avertizat pe Twitter: ”Suntem la fața locului cu forțe de poliție și vă rugăm să evitați această zonă.” Pentru a venit în sprijinul studenților șocați de acest eveniment reprobabil, la cafeneaua universității au fost oferite băuturi gratuite.

Decizia luată de conducerea universității

Decizia a fost luată de conducerea instituției de învățământ superior. Scopul a fost ”de a oferi cel mai bun sprijin posibil studenților”, a declarat cancelarul universității, Sandra Schlösser, pentru ziarul local Westfälischer Anzeiger.

ADVERTISEMENT

Universitatea de Științe Aplicate din Hamm-Lippstadt a fost înființată în 2009 și are 5.600 de studenți în cele două campusuri din orașele Hamm și Lippstadt, situate în vestul Germaniei.

Campusul din Hamm este situat în partea de est a orașului. Incidentul are loc la doar câteva zile după ce un șofer în vârstă de 29 de ani a intrat cu mașina în mulțime la Berlin.

ADVERTISEMENT

În urma acelui incident, o profesoară a fost ucisă, iar alte aproximativ 30 de persoane au fost rănite. Printre victime au fost și 14 elevi care se aflau într-o excursie școlară, conform dw.com.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: