News

Patru persoane, reținute pentru vaccinare fictivă. Trei sunt asistenți medicali

Tot mai multe cazuri de eliberare a adeverințelor false de vaccinare în România. Oamenii legii au făcut noi arestări în acest sens.
15.10.2021 | 14:40
Patru persoane retinute pentru vaccinare fictiva Trei sunt asistenti medicali
ADVERTISEMENT

Patru persoane, dintre care trei asistenţi medicali, au fost reținuți de oamenii legii, după ce au vaccinat fictiv anti-Covid mai mulți oameni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova i-au pus pe toți inculpații sub acuzația de eliberarea de certificate false de imunizare împotriva COVID-19, au transmis surse judiciare pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Inculpații provin de la centre de imunizare și cabinete medicale individuale

Concret, sunt vizate persoane de la un centru de vaccinare din comuna Valea Călugărească, dar și patru cabinete medicale individuale.

Demersul a avut loc, mai exact, după ce s-au efectuat, joi, 17 percheziţii domiciliare în locurile precizate, legate de eliberarea de adeverințe false de imunizare.

ADVERTISEMENT

35 de persoane audiate pentru eliberare de adeverințe false de imunizare

Așadar, oamenii legii au demarat mai multe cercetări pentru: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals. 35 de indivizi au fost audiați.

”Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic și cumpărare de influență, fals informatic și uz de fals.

ADVERTISEMENT

La nivel național, polițiștii au deschis peste 200 de anchete care vizează diverse metode de falsificare a certificatelor verzi de vaccinare”, a declarat Maria Magdalena Florescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova.

Cazul de față amintește de cel al doctoriței de familie din Dâmbovița, care a eliberat adeverințe false de vaccinare pentru 10 fotbaliști. Femeia ar fi aruncat serurile în chiuvetă.

ADVERTISEMENT

Pentru fapta sa, cadrul medical a fost pus sub control judiciar. Soțul ei, în schimb, este arestat la domiciliu, după ce a instigat-o să comită faptele.

La nivel național, sunt peste 200 de anchete cu privire la falsificarea certificatelor verzi de imunizare. Tot la nivel național, în ultimele 24 de ore s-au aplicat noi amenzi pentru nerespectare regulilor anti-Covid.

”Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 octombrie, 2.448 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 342.250 lei”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT