News

Patru planete se vor alinia pe cer, noaptea. Fenomenul care apare o dată la 1000 de ani

Un fenomen rar va apărea pe cer la sfârșitul lunii aprilie. Se poate observa o dată la 1000 de ani, înainte de răsărit și are legătură cu patru planete din sistemul solar.
28.04.2022 | 09:24
Patru planete se vor alinia pe cer noaptea Fenomenul care apare o data la 1000 de ani
Femonul rar care apare pe cer noaptea, o dată la 1000 de ani. Sursa foto: captură video NASA Jet Propulsion Laboratory
ADVERTISEMENT

Pasionații de astronomie vor avea parte de un spectacol de lumini pe cer, la finalul lui aprilie. Cu câteva ore înainte de răsărit, vor putea observa patru planete din sistemul solar.

Planetele Saturn, Marte, Venus și Jupiter, vizibile pe cer noaptea, la finalul lui aprilie. Fenomenul se va putea observa și din România

Luna aprilie se va încheia cu un fenomen care se petrece o dată la 1000 de ani. Planetele Saturn, Marte, Venus și Jupiter se vor alinia pe cer, noaptea. Evenimentul va putea fi văzut chiar și din România.

ADVERTISEMENT

Potrivit experților, din această aliniere va face parte, separat, și Luna. Ei recomandă ca totul să fie urmărit cu un telescop.

”Luna a apărut și ea în acest cvartet de planete. Am auzit că acesta este un eveniment care se produce o dată la 1.000 de ani.

ADVERTISEMENT

Nu m-am uitat pe cer de 1.000 de ani, dar cred că este corect”, a declarat Fred Watson, un astronom, scrie Australian Geographic.  

Un eveniment similar va putea fi urmărit și în vară

Dacă-l veți rata pe cel din aprilie, în vară va mai urma un eveniment astronomic similar. Celor patru planete, se vor mai alătura Mercur, Uranus și Neptun, în iunie.

ADVERTISEMENT

 ”Avem o altă aliniere și în luna iunie 2022, când acestor patru planete, Marte, Jupiter, Venus și Saturn, li se va alătura Mercur.

De asemenea, vor întâlni și alte două planete – Uranus și Neptun – pe cer, dar veți avea nevoie de un telescop pentru a le vedea pe toate împreună”, a mai dezvăluit Fred Watson.

ADVERTISEMENT

Și NASA informează despre fenomenul rar care urmează să apară pe cer la finalului lunii aprilie.

”Marte, Venus și Saturn erau vizibile la începutul lunii aprilie, iar acum trio-ului li s-a alăturat și Jupiter. Cele patru planete aliniate pot fi văzute cu ochiul liber înșirate în linie dreaptă pentru tot restul lunii”, a transmis și NASA.

ADVERTISEMENT