Life

Patru plante care pot preveni mucegaiul și umiditatea din casă. Sigur ai auzit de ele

Cum să scapi de mucegaiul și umiditatea din casă. Iată patru plante utile, de care sigur ai mai auzit până în momentul de față.
10.11.2022 | 16:41
Patru plante care pot preveni mucegaiul si umiditatea din casa Sigur ai auzit de ele
Patru plante care te ajută să scapi de mucegaiul și umiditatea din locuință. Sursa foto: Beko
ADVERTISEMENT

Mucegaiul și umiditatea din casă sunt o problemă pentru mulți dintre noi. Nu doar că oferă un aspect neplăcut locuinței, dar îți și pot deteriora starea de sănătate.

Plante care pot combate mucegaiul și umitatea din casă

Află, însă, că mucegaiul și umiditatea pot fi combătute cu ajutorul plantelor. Acestea au proprietatea de a face față unor astfel de probleme, potrivit express.co.uk.

ADVERTISEMENT

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegi și nevoia unei plante, anume faptul că trebuie să stea cât mai la lumină, iar solul să fie zilnic umezit. Iată patru dintre ele:

  • Iedera engleză

Iedera engleză este o alegere perfectă pentru băile mici, dar acestea să aibă o fereastră pentru luminat. Experții recomandă ca animalele de companie să fie ținute departe de iedera engleză, din cauză că le este dăunătoare.

ADVERTISEMENT
  • Crinul păcii

Spre deosebire de iedera engleză, crinul păcii se dezvoltă cel mai bine în umbră. Așadar, este potrivit zonelor cu umiditate mare, pe care o absoarbe cu ajutorul frunzelor.

Crinul păcii este util celor care suferă de alergii sau astm, dar, la fel ca iedera engleză, nociv animalelor.

ADVERTISEMENT
  • Planta șarpe sau limba soacrei

Planta șarpe, cunoscută în popor și ca limba soacrei, este foarte rezistentă și adaptabilă în orice mediu. Crește foarte bine în lumină puternică și temperaturi calde.

Are nevoie de apă o dată pe săptămână și pe lângă faptul că absoarbe umiditatea, filtrează și toxinele obișnuite de uz casnic.

ADVERTISEMENT
  • Palmierul

Și această plantă ține umiditatea și mucegaiul la distanță. Se spune că cei mai buni palmieri sunt cei de bambus, areca, doamnă, curmalul pitic și palmierul din stuf.

Potrivit experților, mai sunt folositoare, pe lângă cele patru, și alte plante, precum: orhideea, ferigile Boston și plantele păianjen.

”Mucegaiul din casă este cauzat de excesul de umiditate. Camerele calde, cum ar fi băile, sunt expuse unui risc deosebit.

Folosirea plantelor pentru a ajuta la menținerea mucegaiului la distanță este o modalitate practică și naturală de a controla umiditatea și umiditatea din casa ta. Cât de bună este o plantă la reducerea umidității este legată de capacitatea sa de a absorbi roua, ceața și alte umiditate prin frunzele sale. Această umiditate se deplasează apoi până la rădăcini.

Frumusețea acestei soluții naturale este că veți observa o îmbunătățire în timp”, au explicat experți de la ”Gardening Express”.

ADVERTISEMENT
Tags: