News

Patru polițiști, reținuți într-un dosar de sechestrare și tortură. Percheziții de amploare în Capitală și Caraș-Severin

03.03.2021 | 18:10
Patru politisti retinuti intrun dosar de sechestrare si tortura Perchezitii de amploare in Capitala si CarasSeverin
ADVERTISEMENT

Patru polițiști au fost reținuți. Au avut loc percheziții de amploare, într-un dosar de tortură și lipsire de libertate, în București și în Caraș-Severin. În acest caz sunt vizați agenți din cadrul Poliței Capitalei. 

Cu puțin timp în urmă, oamenii legii au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, unde vor rămâne pentru 24 de ore, transmite Antena 3. Surse din cadrul anchetei au explicat că aceștia vor fi prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Obiectul dosarului: tortură și lipsire de libertate

“Perchezițiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracțiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârșite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Conform comunicatului, în momentul de față,  criminaliștii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București audiază persoanele implicate. Asupra acestor persoane fiind efectuate percheziții domiciliare.

ADVERTISEMENT

Se mai specifică în comunicat că persoanele vizate au calitatea de agent de polițe în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Percheziții în 5 județe din țară într-un dosar pentru furt calificat

Şi în cursul zilei de marţi, 2 martie, polițiștii au mai efectuat percheziții în 5 județe din țară într-un dosar ce vizează infracțiunii de furt calificat.

ADVERTISEMENT

În acest dosar sunt implicate 19 persoane și urmează să fie audiate.

Perchezițiile au fost efectuate în Brașov, Bacău, Vrancea, Botoșani şi Suceava, de unde s-au ridicat mijloacele de probă pentru stabilirea situației de fapt.

Cele 19 persoane implicate sunt bănuite de comiterea unor furturi de componente auto (catalizatoare).

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, catalizatoarele au devenit ținta preferată a hoților de componente auto, datorită metalelor prețioase pe care le conțin.

Acestea sunt compuse din aur, platină, argint, paladiu și rodiu. În schimbul acestor componente, hoții pot obținute sume importante de bani pe piața neagră.

Percheziții la Opera Națională din Iași. Doina Levința nu ar fi vizată

Alte percheziții au fost efectuate în dimineața zilei de 1 Martie la Opera Națională din Iași, într-un dosar care vizează presupuse fraude financiare.

Procurorii au ridicat documente și de la firma creatoarei de modă Doina Levința, anchetatorii au verificat contractele de furnizare garderobă încheiate între firma creatoarei de modă și Opera Națională din Iași.

ADVERTISEMENT