Vara este momentul perfect pentru a încerca noi rețete de salată. Iată patru rețete de salată de vară pe care le poți pregăti rapid și ușor, cu ingrediente proaspete, care cu siguranță îți vor menține silueta!
O alegere foarte bună atunci când vrei să gătești o salată fără prea mari bătăi de cap, dar care să fie extrem de gustoasă și hrănitoare, atunci poți alege salata grecească.
Lista de ingrediente este compusă din:
3 roșii mari bine coapte,
1 castravete,
1 ceapă roșie mică,
3 linguri ulei de măsline,
1 linguriță oregano uscat,
200 g brânză feta,
100 g măsline,
sare de mare.
Începem această rețetă prin a spăla legumele, după care tăiem roșiile și castraveții în cubulețe. Ceapa se taie felii subțiri și punem toate aceste ingrediente într-un bol.
Le lăsăm câteva minute să se întrepătrundă aromele, după ce am adăugat sare sau ce condimente ne plac.
La final, punem ulei de măsline măsline de bună calitate, alături de brânza feta tăiată cubulețe și măsline. Poftă bună!
Salată de gulii este și o alegere foarte bună. Pentru patru porții avem nevoie de:
3 gulii potrivite
jumatate de ceapa rosie
100 g măsline
ulei de măsline
sucul de la 1/2 de lămâie
sare, piper, 2-3 fire de pătrunjel
Începem această rețetă de salată prin a tăia ceapa, în timp ce guliile trebuie date pe răzătoare. Adăugăm măslinele, uleiul și sucul de la o jumătate de lămâie.
Pătrunjelul trebuie pus abia la sfârșit în rețeta de salata de vară. Salata este gata!
Iată de ce ingredinte avem nevoie pentru această rețetă de salată de vară:
3 castraveți
zeamă de la jumătate de lămâie
3 căței de usturoi mari
1-2 legături de mărar
1 lingură și jumătate ulei de măsline
sare
mentă măcinată
iaurt
Începem această rețetă cu tăierea castraveților. Usturoiul trebuie tocat rondele și este adăugat peste castraveți.
În bolul în care am pus aceste ingrediente, punem zeama de lămâie, dar și uleiul, și condimentăm cu sare și mentă măcinată.
Punem compoziția la frigider câteva momente până când tocăm fin mărarul.
Abia atunci putem adăuga iaurtul și salata de vară mai trebuie lăsată încă 10 minute la rece, după care se poate servi.
O altă rețetă de salată care poate fi plătită în această vară și este foarte simplă este cea de legume cu mozzarella. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a pregăti:
o mâna de roșii cherry roșii
o mâna de roșii cherry galbene
o jumătate de ceapă roșie
2 castraveți
frunze proaspete de busuioc
ulei de măsline
oțet balsamic
sare
oregano uscat
250 de g de mozzarella
Începem rețeta prin a curăța toate legumele de coajă și prin a le toca mărunt. Tăiem și mozarella în fâșii de circa 4 mm.
Așezăm legumele într-un bol și le amestecăm cu busuiocul și niște ulei de măsline, pe care trebuie să le condimentăm, scrie Petit Chef.
Punem mozzarela pe un platou și legumele în centru. Se poate mânca alături de pâine prăjită.