Life

Patru reţete simple de prăjituri de post. Sunt ideale pentru această perioadă

Cum să faci prăjituri de post. Iată patru rețete, care sunt ideale pentru această perioadă. Cei dragi vor fi foarte încântați.
14.11.2022 | 14:54
Patru retete simple de prajituri de post Sunt ideale pentru aceasta perioada
Patru rețete gustoase de prăjituri de post. Sursa foto: Jamila Cuisine, Retete practice, Gustos.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De marți, 15 noiembrie, românii vor intra într-un nou post, cel al Crăciunului. Timp de 40 de zile, nu se va consuma de dulce, ci doar produse potrivite perioadei. Cum să faci prăjitură de post, de exemplu?

Prăjitură de post. Patru rețete gustoase

Prăjiturile sunt unele dintre cele mai savuroase deserturi ale celor dragi. Iată patru rețete cu care vei reuși să-ți surprinzi toată familia.

ADVERTISEMENT

Chec cu nuci

Nu ai cum să nu iubești checul cu nuci. Pentru acest preparat, care este foarte simplu, ai nevoie de: o cană de nuci mărunțite, o fiolă de esență de rom, o lingură de bicarbonat,  2 linguri praf de copt, 10 linguri de ulei floarea soarelui, 11/2 cană cu apă, zahăr pudră pentru ornat.

Într-un bol se pun în primă fază zahărul, uleiul, apa, praful de sare și esența de rom. Toate acestea se amestecă foarte bine, după care se toarnă făina, praful de copt și bicarbonatul.

ADVERTISEMENT

Se continuă procesul de amestecare, iar spre final se adaugă nucile mărunțite. Ultimul pas este să ungeți o tigaie specială pentru cuptor cu ulei, să presărați cu făină și să adăugați aluatul. La cuptor totul se ține vreme de 35 minute, iar când checul este gata, se decorează cu zahăr pudră, potrivit Libertatea.

Trufe de ciocolată de post

Lista de ingrediente este una foarte simplă pentru această rețetă. Ai nevoie de 200 g de biscuiți populari, 300 g ciocolată neagră, 130 ml lapte migdale/cocos/soia, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de stafide, 1 lingură esență de rom și 150 g de cocos.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare. În reprize de câte 30 de secunde, ciocolata se topește la un cuptor cu microunde. Se amestecă întreaga compoziție până când se lichefiază complet.

Laptele se încorporează, alternativ cu încorporarea biscuiților, care trebuie mărunțiți fin. După acest pas, adăugați zahărul, stafidele și esența de rom.  Se va obține o pastă omogenă, care se va da la frigider pentru 20-30 de minute, până când se îngroașă. Spre final se rulează textura prin palme și se trece prin cocos.

ADVERTISEMENT

Tort de post cu ananas

Ingrediente: o conservă de ananas felii, o conservă de ananas bucăți, 280 g făină, 200 g zahăr brun, 1 lingură margarină și 1/2 pliculețe praf de copt.

Pe o tavă de tort se tapetează 1 lingură de ulei și 2-3 linguri de zahăr brun. Deasupra stratului de zahăr se pun feliile de ananas. Se amestecă făina cu zahărul rămas și praful de copt. Totul se mixează cu ananasul în bucăți.

Compoziția obținută se pune peste feliile de ananas, iar pasul final este să introduceți preparatul la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.

Prăjitură de post cu gem

Și pentru ultima rețetă aveți nevoie de o listă de ingrediente deloc sofisticate:  150 g margarină, 150g zahăr, 125 g făină, 100 g făină migdale, o linguriță de praf de copt, 1, 2 lingurițe de praf de copt, 2 pliculețe zahăr vanilat, 100 ml lapte soia și 1, 2 linguriță de bicarbonat.

Ca să preparați această rețetă gustoasă amestecați mai întâi margarina, zahărul vanilat și cel simplu. Peste turnați laptele de soia, celelalte tipuri de făină, praful de copt și bicarbonatul.

Aluatul se întinde într-o formă de copt unsă și tapetată cu hârtie, apoi se unge totul cu gem. Pentru stratul final se amestecă (de data aceasta cu degetele) iar făină, cu zahăr și margarină. Se presară peste gem și tava se dă la cuptor pentru 50 de minute. Poftă bună!

ADVERTISEMENT