Sport

Patru traficanți de droguri români, arestați după ce au furat bicicletele naționalei Italiei. Paguba era de 600.000 de euro

Naționala de ciclism a Italiei s-a trezit cu bicicletele furate în timpul Campionatelor Mondiale din Franța, iar hoții s-au dovedit a fi patru români.
29.10.2021 | 13:50
Patru traficanti de droguri romani arestati dupa ce au furat bicicletele nationalei Italiei Paguba era de 600000 de euro
ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii a apărut informația că după ce au cucerit medalia de aur în proba de urmărire pe echipe la Mondialele de velodrom de la Roubaix, italienii au constantat că le-au fost furate nu mai puțin de 22 de biciclete.

În ciuda furtului, sportivii italieni au putut să participe la ultimele două zile al competiţiei, sâmbătă şi duminică, deoarece au lăsat câteva biciclete la velodrom.

ADVERTISEMENT

Cei patru români care au furat bicicletele erau traficanți de droguri

Poliţia franceză anunța la acel moment că bicicletele au fost furate de o bandă de hoţi profesionişti, iar acest lucru a fost confirmat de DIICOT, care a anunțat că a reținut patru români care sunt bănuiți că au comis jaful.

”La data de 28.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui număr de 4 inculpați.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt acuzați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, deţinerea de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave”, se arată în comunicatul postat pe site-ul DIICOT.

Hoții ajung în fața Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă

”La data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

ADVERTISEMENT

La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate și ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franței, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro.

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase. În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, se mai arată în anuțul DIICOT.

ADVERTISEMENT

Compania producătoare a cerut ajutorul fanilor

Preţioasele biciclete ale naționalei de ciclism a Italiei au dispărut din faţa hotelului din apropierea oraşului Lille, în care era cazată delegația. O bicicletă dintre cele cu care echipa Italiei a cucerit aurul mondial în proba de urmărire pe pistă costă aproximativ 30.000 de euro.

Compania producătoare a bicicletelor Cicli Pinarello a apelat la acel moment la reţelele de socializare pentru a cere sprijin în prinderea hoţilor. ”Suntem şocaţi să auzim că majoritatea bicicletelor echipei naţionale italiene au fost furate la Roubaix.

Toate bicicletele sunt vopsite în culori unice şi majoritatea au ghidon personalizat printat 3D, foarte important pentru sportivi. Rugăm comunitătatea noastră de urmăritori şi fani să raporteze la infobike@pinarello.com dacă vedeţi vreuna dintre aceste biciclete de vânzare online”, a anunţat producătorul italian, pe Instagram.

ADVERTISEMENT