News

Patru români, arestați în Austria. Cu ce se ocupau, de fapt, deghizați în cerșetori

05.03.2021 | 22:40
Patru romani arestati in Austria Cu ce se ocupau de fapt deghizati in cersetori
Patru români, arestați în Austria. Cu ce se ocupau, de fapt, deghizați în cerșetori Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Patru tineri români au fost arestați în Austria. Deghizați în cerșetori, aceștia au reușit să dea mai bine de zece spargeri în locuințele oamenilor. Prejudiciul total are o valoare de aproximativ 65.000 euro.

În plus, ei sunt acuzați și de furt dintr-o companie. Modul de operare al indivizilor le-a dat mari bătăi de cap autorităților austrice.

ADVERTISEMENT

Încă din anul 2019 oamenii legii au încercat să le dea de urmă spărgătorilor. Nu le-a fost ușor, aceștia se deghizau în cerșetori, stârnind mila oamenilor, și susțineau că își caută de muncă.

Patru români, arestați în Austria. Cu ce se ocupau, de fapt, deghizați în cerșetori

Bărbații, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani au fost reținuți de Anchetatorii de la Biroul de poliție penală de statul din Stiria, filiala Niklasdorf. Aceștia sunt acuzați de mai multe furturi, scrie Krone.at.

ADVERTISEMENT

Valoarea totală a prejudiciului adus se ridică până la valoarea de 65.000 euro. Cerșetorii operau în acest fel încă din anul 2019. Autoritățile austrice sunt pe urmele indivizilor de multă vreme. Aceștia au dat cel puțin 10 spargeri de locuințe, dar au jefuit și o companie.

Românii aveau un mod de operare ingenios. Își petreceau mare parte din timp îmbrăcați în cerșetori, stârnind compasiunea oamenilor. Ei profitau de informațiile dobândite în timpul în care se dădeau drept cerșetori sau se prefăceau că își caută locuri de muncă, pentru a ști unde să lovească ulterior.

ADVERTISEMENT

Una din victime a fost un bătrân de 90 de ani, căruia i s-a făcut milă de ei și i-a invitat în casă pentru a le da ceva cald de băut. S-a ales fără mai multe sute de euro și fără ceasul de la mână.

După fiecare spargere, indivizii dispăreau o perioadă. Cel mai probabil, potrivit polițiștilor, se întorceau în România. La ultima revenire pe meleagurile austriece, la 1 martie, oamenii legii îi așteptau. Ei au fost reținuți la punctul de trecere a frontierei A4 / Nickelsdorf din Burgenland și, ulterior, arestați.

ADVERTISEMENT

În timpul interogatoriului, cei patru indivizi au recunoscut mare parte din acuzațiile ce li se aduc. Procuratura publică Leoben a ordonat transferul lor la închisoarea Eisenstadt. Autritățile austriece au anunțat că în respectivul dosar cercetările suplimentare sunt în curs de desfășurare.

ADVERTISEMENT