News

Patru români din Berlin au fugit din carantină. Poliția germană a plecat în căutarea lor

24.07.2020 | 20:37
Patru romani din Berlin au fugit din carantina Politia germana a plecat in cautarea lor
ADVERTISEMENT

Patru români, dintre care trei confirmați cu coronavirus, au fugit din carantina în care fuseseră plasați de către autoritățile germane. Cei patru riscă să fie amendați sau chiar să fie pedepsiți cu închisoarea, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, 50 de angajați ai unei companii din Berlin au fost testați pentru coronavirus, printre cazurile pozitive fiind și 12 români.

ADVERTISEMENT

Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate este în prezent bună, aceştia prezentând simptome uşoare”, a precizat Ministerul de Externe.

19 români au fost plasați în carantină

Pe lângă cei 12 români infectați, au mai fost plasați în carantină alți  șapte cetățeni români, contacți  ai celor infectați. Angajatorul german a asigurat aprovizionarea cu alimente a celor carantinați, precum și cu alte bunuri necesare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, autoritățile berlineze au informat ambasada României în Germania că patru  cetățeni români au plecat din spațiul de carantină, trei dintre ei fiind diagnosticați cu SARS-CoV-2.

Potrivit legislației din Germania, părăsirea spațiului  de carantinare este sancționată cu amendă sau chiar cu închisoarea. Deocamdată, niciunul dintre românii carantinați nu a cerut asistență consulară misiunii diplomatice române din România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, MAE a anunțat unsprezece cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea germană Borken au fost depistaţi ca infectaţi cu noul coronavirus.

În fermă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19

MAE reaminteşte că cetăţenii români care se află pe teritoriul Republicii Federale Germania pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, + 49 30 21239514, + 49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă, sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: +49 160 157 9938.

ADVERTISEMENT