Sporturi

Patru români, furturi de milioane de euro în Anglia! Victime celebre din lumea sportului

19.11.2020 | 10:00
Patru romani furturi de milioane de euro in Anglia Victime celebre din lumea sportului
Patru români au reușit furturi de milioane de euro în Anglia, printre păgubiți aflându-se Tamara Ecclestone, fiica fostului patron al Formulei 1, antrenorul lui Chelsea, Frank Lampard, și fostul patron de la Leicester, Vichai Srivaddhanaprabh
ADVERTISEMENT

Patru români au reușit furturi de milioane de euro în Anglia, printre păgubiți aflându-se Tamara Ecclestone, fiica fostului patron al Formulei 1, antrenorul lui Chelsea, Frank Lampard, și fostul patron de la Leicester, Vichai Srivaddhanaprabh.

Cei patru români sunt Maria Meșter (47 de ani), fostă menajeră în Italia, fiul ei Emil Bogdan Savastru (29 de ani), Alexandru Stan, agent de securitate, și Sorin Marcovici, barman.

ADVERTISEMENT

Aceștia au spart mai multe vile din Londra în perioada 1-13 decembrie 2019 și au furat bani şi bunuri în valoare de peste 30 de milioane de euro, dar procurorii britanici nu exclud ca aceștia să fi dat și alte lovituri, iar pagubele să fie mult mai mari.

Anglia, terorizată de furturile a patru români

Conform BBC, marele furt al românilor în Anglia a avut loc la 13 decembrie, 2019, atunci când au pătruns în casa Tamarei Ecclestone, fiica fostului patron al Formulei 1, Bernie Ecclestone, de unde a sustras bijuterii şi obiecte în valoare.

ADVERTISEMENT

Din casa fiicei miliardarului și a soțului ei, Jay Rutland, hoții au plecat cu o o colecţie preţioasă de bijuterii, printre care un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro, mai multe inele şi cercei de mare valoare, precum şi o brăţară în valoare de peste 100.000 de dolari.

Înainte de acest jaf, românii au spart vila unde locuiește antrenorul echipei Chelsea Londra, Frank Lampard, și casa fostului patron de la Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabh, mort într-un accident de elicopter, de unde au furat obiecte în valoare de peste un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Maria Meșter a fost arestată pe data de 31 decembrie 2019, pe un aeroport din Londra, în momentul în care se pregătea să plece în Italia. În acel moment, ea purta o pereche de cercei de peste 300.000 de euro, dintre cei furaţi din vila Tamarei Ecclestone. Anchetatorii au găsit şi alte dovezi, printre care şi o fotografie postată de româncă pe rețelele de socializare unde poartă un colier aparţinându-i tot fiicei magnatului.

Cu o zi înainte fusese reținut și fiul ei, tot pe aeroport, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinația Japonia. Acesta avea la el în momentul arestării o geantă Luis Vuitton, furată din aceeași locuință. Ulterior au fost prinși și ceilalți doi români implicați în jafuri.

ADVERTISEMENT

Nu sunt singurii noști compatrioți care au comis infracțiuni în Anglia. Luna trecută, hoții români care au furat cărți de patrimoniu extrem de valoroase dintr-un depozit de lângă Londra au fost condamnați la ani grei de închisoare.

ADVERTISEMENT