News

Patru români, printre care un copil și un bebeluș, morți într-un incendiu produs în Barcelona

Patru români au murit într-un incendiu produs în centrul orașului Barcelona. Printre cei decedați se află un bebeluș și un băiețel de doar 3 ani, anunță presa iberică.
30.11.2021 | 12:52
Patru romani printre care un copil si un bebelus morti intrun incendiu produs in Barcelona
ADVERTISEMENT

Patru români au murit marți dimineață într-un incendiu care a avut loc în centrul orașului Barcelona (Spania).

Din primele informații, persoanele locuiau în interiorul unei sucursale abandonate a unei bănci din orașul catalan.

ADVERTISEMENT

Site-ul RTE, care citează publicația La Vanguardia din Barcelona, informează că toți cei decedați sunt membri ai unei familii de români.

Patru români, morți într-un incendiu produs în Barcelona. Un bebeluș și un copil printre victime

O purtătoare de cuvânt a guvernului local a declarat că incendiul a cuprins o parte a unei clădiri din centrul Barcelonei și a ucis patru membri ai aceleiași familii. Printre victime se află inclusiv doi copii de 1 și 3 ani.

ADVERTISEMENT

”Pompierii au salvat 4 persoane şi au încercat să resusciteze alte 4 (2 adulţi, 1 copil şi 1 bebeluş). Din păcate, acestea 4 din până au murit”, au anunţat pompierii pe Twitter.

Incendiul din Barcelona a fost raportat autorităților la ora 6.00. Etajul la care a murit familia a fost ocupat anterior de birourile unei bănci, dar acum era ocupat, într-o practică la care recurg unele familii vulnerabile atunci când nu pot plăti o cazare decentă, scrie Associated Press.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al Poliției Regionale din provincia catalană, Mossos d’Esquadra, a declarat că a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele incendiului.

În urmă cu un an, în decembrie 2020, patru persoane au fost ucise după ce un incendiu a devastat un complex industrial ocupat de migranți africani, în apropiere de Barcelona.

ADVERTISEMENT

Se credea că peste 100 de persoane fără adăpost trăiesc în condiții precare în complexul abandonat din Badalona, ​​un oraș suburban la nord de oraș. Atunci, pe lângă cele patru decese, peste 20 de persoane au fost rănite în incendiu.

Care ar fi cauzele incendiului tragic de marți

Primarul Barcelonei, Ada Colau, a acuzat entitățile bancare că ”își ignoră” sediile goale.

”Este groaznic. Nu se poate permite ca spații goale și proprietatea să fie neglijată de proprietari”, a spus edilul.

Poliția regională și pompierii investighează cauza incendiului. Presa spaniolă notează că înainte de tragicul eveniment ar fi avut loc o altercație în care au fost implicați cei doi adulți care aveau să-și piardă viața în incendiu.

ADVERTISEMENT
Tags: