Sport

Patru români pe lista celor mai promițători jucători U20 din lume! Unul joacă la FCSB

Patru fotbaliști din România intră pe lista scurtă a celor mai importanți tineri U20 de pe glob. FCSB dă un jucător care e e abia a treia variantă în lot
27.04.2023 | 18:27
Patru romani pe lista celor mai promitatori jucatori U20 din lume Unul joaca la FCSB
Alexandru Pantea e evaluat la 650.000 de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Patru români se numără printre cei mai talentați jucători sub 20 de ani din întreaga lume. Noua generație de fotbaliști ne dă speranțe că fotbalul românesc va ieși din groapă, mai ales că toți joacă în SuperLiga.

Gică Hagi dă doi jucători pe lista celor mai buni tineri U20 din lume. UTA și FCSB dau și ele câte un fotbalist

Gică Hagi investește masiv în tineri pe care îi promovează la prima echipă, iar rezultatele se văd deja, Farul fiind aproape să câștige SuperLiga cu doi jucători sub 20 de ani printre protagoniști: Andrei Borza, Enes Sali.

ADVERTISEMENT

Ambii se înscriu pe lista celor mai promițători fotbaliști U20 de pe mapomond. Ba, mai mult, Borza, noul puști minune al „Regelui” e pe locul trei la fundași stânga, conform topului CIES Football Observatory, iar Borza pe 18.

În acest top sunt prezenți nu mai puțin de 200 de jucători și un top 20 pentru fiecare din cele 10 poziții pe teren (sunt zece pentru că e un singur fundaș central).

ADVERTISEMENT

Principalele criterii luate în calcul au fost experiența, minutele acumulate în ultimul an, nivelul sportiv al partidelor și nu în ultimul rând de rezultate. Coeficientul e raportat apoi la media jucătorilor de aceeași vârstă și pe același post și astfel se obține punctajul final.

FCSB dă un singur jucător care e doar a doua rezervă!

FCSB îl are ca reprezentant pe fundașul dreapta Alexandru Pantea, care este însă abia a treia variantă la vicecampioana României, după Deian Sorescu și Valentin Crețu. Pantea se află pe locul 20.

ADVERTISEMENT

Puștiul a evoluat în 20 de meciuri în acest sezon în toate competițiile și a reușit două pase decisive, fiind evaluat la 650.000 de euro conform Transfermarkt. În afară de cei trei, pe listă se mai află și Rareș Pop (locul 16), mijlocașul dreapta de doar 17 ani al celor de la UTA.

A fost realizat și un clasament general pe toate posturile, primul fiind spaniolul Gavi (Barcelona), urmat de englezul Bellingham (Dortmund). Într-o ierarhie pe posturi, tot catalanii au cei mai mulți jucători în frunte (Gavi, Balde), alături de Santos (Gabriel, Leonardo). Cel mai bun portar e un bulgar: Andreev, de la Levski Sofia.

ADVERTISEMENT

Top 5 cei mai promițători jucători U20 pe toate posturile

1. P. Gavi (Barcelona) – 4,37*
2. J. Bellingham (Dortmund) – 3,66
3-4. M. Leonardo (Santos) – 3,16
A. Silva (Benfica) – 3,16
5. V. Roque (Paranaense) – 3,15


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,47 este cota pentru „X2” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT