News

Trei români și-au pierdut viața și mai mulţi au fost răniţi în urma unui grav accident de autocar în Bulgaria. Cum se simt răniții – Update

Patru persoane, dintre care 3 români, și-au pierdut viața și alte opt au fost rănite într-un grav accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tărnovo din Bulgaria.
06.08.2022 | 12:19
Trei romani siau pierdut viata si mai multi au fost raniti in urma unui grav accident de autocar in Bulgaria Cum se simt ranitii  Update
Patru români și-au pierdut viața într-un accident petrecut în Bulgaria. Sursa foto: dariknews.bg
ADVERTISEMENT
06-08-2022
16:59

Starea celor trei răniți în accident e stabilă

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a anunțat care e starea persoanelor rănite în accidentul din Bulgaria.

Persoanele rănite în accidentul din Bulgaria sunt stabile, sunt conștiente, sunt echilibrate termodinamic, au fost evaluate și sunt în curs de a fi investigate amănunțit”, a transmis Cătălin Vișean.

Trei persoane au ajuns deja în România, cu elicopterul, urmând a fi transportate alte două. ”Toate victimele sunt conștiente, sunt stabile, sunt cooperante”, a adăugat secretarul de stat.

06-08-2022
13:07

Primul pacient rănit a ajuns la spitalul Floreasca

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat că primul din cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria a fost transportat cu un elicopter SMURD la spitalul Floreasca.

Restul pacienților vor ajunge la aceste spitale în cursul acestei seri, tot cu elicoptere SMURD. ”La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constituită o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, a precizat ministerul.

Autoritățile din România s-au mobilizat pentru a gestiona accidentul grav din Bulgaria. ”Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, a transmis ministrul Bode.

06-08-2022
12:27

Martor, despre accidentul din Bulgaria: „Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate”

Un șofer care a ajuns la locul accidentului imediat după producerea acestuia a dat vina pe drumul foarte îngust și lipsit de vizibilitate.

„Drumul este foarte rău, nu ai vizibilitate. Drumul este foarte îngust. Vii la ora 2 noaptea şi ce vezi – că au murit trei oameni, 7-8 sunt în spital”, a declarat, pentru site-ul bulgar BNTNews, șoferul Tunc Tanner.

Conform datelor din acest moment, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați în spitalul din Veliko Tarnovo. În urma accidentului, 4 oameni au fost declarați decedați, trei români şi un cetățean turc.

06-08-2022
10:47

Anunţul MAE după accidentul din Bulgaria

MAE a transmis, într-un comunicat, că trei dintre cele patru persoane decedate în accidentul din Bulgaria sunt români. Autocarul cu 26 de persoane la bord era înmatriculat în ţara noastră şi transporta atât cetăţeni români, cât şi străini.

Autorităţile bulgare investighează cauzele producerii accidentului şi încearcă identificarea victimelor, iar ambasada României la Sofia se află în dialog cu cei din ţara vecină.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

06-08-2022
10:28

Premierul Nicolae Ciucă: „Sunt alături de familiile îndoliate”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în accidentul din Bulgaria și a transmis că la nivelul Guvernului s-a intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți.

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria.

Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune!La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți și a le asigura cea mai buna îngrijire medicală.

Un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți.

Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noștri. Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire”, a precizat premierul Ciucă, potrivit unui mesaj transmis de Guvernul României.

06-08-2022
10:24

Cinci pacienți români vor fi transferați la Spitalul Floreasca

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis sâmbătă că, în urma evaluării medicale, s-a decis transferul a cinci pacienți români răniți în accident la Spitalul Floreasca din București.

„În urma evaluării medicale realizate de către echipa medicală din România la unitatea spitalicească din Bulgaria s-a decis transferul a 5 pacienți români la Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Transferul pacienților români se va realiza cu elicoptere SMURD aflate în dotarea IGAv”, a transmis DSU.

Anterior DSU a transmis că o echipă medicală de la Spitalul Floreasca s-a deplasat în Bulgaria pentru a evalua starea de sănătate a cetățenilor români, după care urmând a se lua o decizie privind transferul lor în țară.

„La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară”, anunțase anterior DSU.

Patru oameni și-au pierdut viața și alte opt au fost rănite, dintre care una în stare critică, ca urmare a unui accident în care a fost implicat un autocar românesc în apropiere de orașul Veliko Tîrnovo, în Bulgaria.

Patru persoane decedate și alte opt rănite

Deși autoritățile bulgare nu au precizat naționalitatea celor decedați sau răniți, presa bulgară scrie că victimele sunt cetățeni români, autocarul cu 25 de pasageri îndreptându-se spre România de la Istanbul.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă dimineața, Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că cei patru pasageri care au decedat în acest accident sunt cetățeni români. Raed Arafat a declarat la Digi24 că IGSU a trimis o echipă de evaluare la fața locului.

Acesta a precizat că toți cei cinci pacienți români vor fi transferați la București. „Trei elicoptere vor zbura către Bulgaria, pentru a-i aduce la Spitalul Floreasca”, a declarat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în jurul orei 2:00 și au fost implicate un autocar românesc, condus de un șofer turc, şi un autoturism cu număr de înmatriculare olandez, potrivit Rador, care citează presa bulgară.

Potrivit primelor informații, autocarul ce venea din Turcia a lovit puternic un autoturism, înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii și șoferul automobilului au supraviețuit pentru că doar ce ieșiseră din mașină.

ADVERTISEMENT

În schimb autocarul, care pare să fi părăsit carosabilul, a derapat și a lovit autoturismul pe care l-a aruncat la 30 de metri distanță. Autocarul a lovit apoi un copac de pe marginea drumului și a mai rulat încă 250 de metri, până s-a oprit.

Toți pasagerii erau din România

Potrivit presei din Bulgaria, toți cei 25 de pasageri ai autocarului erau din România, toți, inclusiv al doilea șofer, suferind răni în urma accidentului. Nouă dintre aceștia ar fi fost presați de tabla ruptă a autocarului.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe şoseaua care leagă Veliko Tărnovo de Ruse, între satele Kuţina şi Polikraişte. Potrivit informațiilor din presa bulgară, trei persoane ar fi murit pe loc, iar o a treia, care a avea o rană gravă la cap a murit la spital.

Cei doi șoferi turci ai autocarului au fost testați cu alcooltestul, iar rezultatele au fost negative. Potrivit presei bulgare, unul dintre șoferi ar fi murit în această dimineață la spital. Autoritățile au deschis o anchetă și încearcă să clarifice cauzele producerii accidentului.

ADVERTISEMENT