Burgerii sunt un preparat preferat de toți membrii familiei, de la copii și până la bunici. Se prepară rapid și sunt delicioși, dar dacă vrei să iasă ca la carte ar fi bine să ții cont de aceste trucuri.
Cine spune nu unui burger suculent? Cu siguranță, puțini oameni. Preparatul se regăsește în meniurile restaurantelor, însă la fel de bine poate fi gătit acasă. Joseph Hadad îl are în localul său, iar Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta pe care el o urmează.
Dacă vrei să prepari burgeri de unul singur, ține cont de următoarele secrete și o să iasă de-a dreptul delicioși. Înainte de toate, nu-i pune niciodată în tigaie imediat ce i-ai scos din congelator, ci abia după ce s-au dezghețat complet.
În caz contrar, temperatura vasului de gătire va scădea și fie burgerul nu se va găti bine, fie nu se va forma crusta pe deasupra.
Nu apăsa cu spatula sau cu furculița pe carne în timp ce se gătește, oricât de tentat ai fi să faci acest lucru. Riști ca preparatul să se usuce, în loc să rămână suculent.
Un alt secret pentru un burger bun este să-l întorci des în timpul procesului de gătire. Poți s-o faci chiar constant, la un interval de 20 de secunde.
În acest mod, carnea va fi gata mai repede, iar căldura o va pătrunde uniform, în special la mijloc. Un truc este să condimentezi produsul cu sare și piper cu cel puțin 2 ore înainte de a-l pregăti, pentru ca aromele să se pătrundă și mai bine.
La final, mai este un singur lucru de spus. Dacă te numeri printre cei care vor să facă totul cu mâna lor și amesteci acasă carnea pentru burger, asigură-te că adaugi și câțiva cartofi. Aceștia vor oferi un gust deosebit cărnii și vor închega compoziția, împiedicând burgerul să se destrame.