News

Patru trenuri de călători, blocate în zona Filiași. Mai mulți copaci au căzut pe șine din cauza condițiilor meteo

Reprezentanții CFR au anunțat că patru trenuri de călători au rămas blocate în zona Filiași, după ce mai mulți copaci au căzut pe șine din cauza condițiilor meteo
10.01.2022 | 22:02
Patru trenuri de calatori blocate in zona Filiasi Mai multi copaci au cazut pe sine din cauza conditiilor meteo
ADVERTISEMENT

Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă. Patru trenuri cu călători au rămas blocate în zona Filiași, după ce mai mulți copaci au căzut pe șine din cauza condițiilor meteo. Anunțul a fost făcut de reprezentanții CFR.

Patru trenuri de călători, blocate în zona Filiași. Mai mulți copaci au căzut pe șine din cauza condițiilor meteo

Circulația feroviară a fost întreruptă, între stațiile Filiași și Gura Motrului, după ce mai mulți copaci au căzut pe șine din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Căilor Ferate Române îi asigură pe călători că trenurile își vor relua mersul în condiții de siguranță de îndată ce echipele feroviare speciale remediază deranjamentele. Potrivit acestora, reluarea traficului în zona afectată va avea loc în prima etapă cu locomotive diesel.

Pasagerii celor patru trenuri staționate vor primi apă și produse preambalate, în prima stație mare unde această activitate se poate desfășura, a precizat CFR Călători.

ADVERTISEMENT

De asemenea, călătorii pot alege să renunțe la călătorie și să primească contravaloarea biletelor, fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă, au mai spus reprezentanții CFR.

Ce măsuri au luat reprezentanții CFR

Patru trenuri cu călători au rămas blocate în zona Filiași, din cauza mai multor copaci căzuți pe șine în urma condițiilor meteo nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții CFR Infrastructură au precizat că este vorba despre IR 349, IR 73, R 9508 și R 9015.

Potrivit acestora, garniturile de tren sunt staționate temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electriçă și căldură. Acestea urmează să fie reînscrise în circulație, pe firul II, cu tracțiune Diesel.

ADVERTISEMENT

“Personalul feroviar acționează cu două drezine pantograf, între stațiile Gura Motrului și Filiași pentru înlocuirea firului de contact, rupt de un copac prăbușit pe calea ferată, și pentru restabiliarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

Personalul de intervenții acționează la această oră cu două drezine pantograf pe firul II, la intrare în stația Gura Motrului, pentru reluarea traficului cu tracțiune Diesel. Intervențiile vor continua apoi pe firul I, pentru restabilirea circulației în condiții normale de trafic, pe acest segment feroviar”, au mai spus reprezentanții CFR Infrastructură.

Întârzieri mari ale trenurilor din cauza vremii nefavorabile

Situația celor patru trenuri blocate în zona Filiași nu este una singulară.

În aceeași zi, au avut loc întârzieri mari ale trenurilor, în special cele care au venit din partea vestică a țării, din cauza vremii nefavorabile.

Reprezentanții CFR Călători îi sfătuiesc pe cei care vor să efectueze o călătorie în această perioadă să se informeze din timp cu privire la condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, precum şi la numărul de telefon 021.9521.

ADVERTISEMENT