Life

Patru trucuri utile pentru Android. Cum eviți supraîncălzirea telefonului vara

Patru trucuri prin care eviți supraîncălzirea telefonului vara. Cum să-ți protejezi Androidul. Ce sfaturi au specialiștii.
27.06.2024 | 13:54
Patru trucuri utile pentru Android Cum eviti supraincalzirea telefonului vara
Trucuri prin care să-ți protejezi telefonul vara. Sursa foto: flip.ro
ADVERTISEMENT

În plină vară, nu doar noi suntem supuși temperaturilor ridicate, ci și telefonele noastre. Dacă se supraîncălzesc, nu este de mirare că se vor strica brusc. Așa cum se poate întâmpla și pe timp de ger năprasnic, de altfel.

Cum să eviți supraîncălzirea telefonului

Pe lângă căldura emanată de razele Soarelui, sunt și alți factori care contribuie la supraîncălzire. Fără să ne dăm seama supunem Androidul la aceștia, care sunt extrem de nocivi și îți pot strica telefonul pentru totdeauna.

ADVERTISEMENT

Un prim lucru pe care îl greșim cu toții, în mod cert, este expunerea dispozitivului, prea mult, la lumina solară. Evitați să-l lăsați în bătaia razelor, fiindcă acestea pot altera ecranul și apoi nu veți mai putea vedea nimic.

Deși în general telefoanele ar dispune de unelte menite să le protejeze de valorile termice prea mari sau prea scăzute, acestea epuizează la un moment dat. Adică, dacă se întâmplă prea des ca dispozitivul să treacă de la o extremă la alta, nu va fi deloc bine.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei Samsung au împărtășit câteva trucuri, care sunt de mare folos nu doar pentru Android, ci și pentru restul tipurilor de telefoane. Un prim ”secret” este să opriți anumite aplicații pe care nu le accesați des sau…să le ștergeți.

Opriți din aplicații

Aplicațiile lăsate active vă consumă din energia telefonului, redată de baterie. Dacă nu sunteți siguri de aplicațiile care foloseasc cea mai mare energie, accesați ”Setările”. Videoclipurile și jocurile sunt cele mai mari consumatoare de baterie, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

De asemenea, scădeți din luminozitatea telefonului. Aceasta suprasolicită ecranul și automat îl încălzește. Ce mai puteți face este să dezactivați notificările de care nu aveți nevoie. Ele vă consumă la fel din baterie.

Nu strică să mai dai câte un ”refresh” telefonului. Adică să-l închizi complet și apoi să-l deschizi. Astfel se va reîmprospăta și va funcționa mai bine, respectiv mai rapid. În plus, ecranul nu se va mai bloca.

ADVERTISEMENT

Specialiștii vă mai îndeamnă și să dezactivați funcțiile de Wifi, locația, Bluetooth-ul când nu le utilizați. Așadar, orice suprasolicitare a dispozitivului, îmbinată cu căldura de afară, vă strică telefonul și riscați să nu-l mai puteți repara niciodată.

ADVERTISEMENT