News

Paturile ATI de la Spitalul Foișor, ocupate. Lucian Bode: ”Presiunea la terapie intensivă scade”

12.04.2021 | 15:23
Paturile ATI de la Spitalul Foisor ocupate Lucian Bode Presiunea la terapie intensiva scade
ADVERTISEMENT

După săptămâni de explozie a cazurilor de la ATI, autoritățile vin cu vești bune. Lucian Bode, șeful MAI, anunță că paturile de la Spitalul Foișor destinate bolnavilor COVID aflați în stare gravă s-au ocupat.

De asemenea, oficialul Guvernului a mai spus că un al cincilea tir de ATI va fi trimis la Piatra Neamț pentru a susține spitalul din zonă.

ADVERTISEMENT

Bode afirmă că, în prezent, în afară de acest TIR, alte patru sunt în stare optimă de funcționare: ”avem toate cele patru TIR-uri de ATI funcționale și sunt distribuite la spitale unde au nevoie”.

Paturile ATI de la Spitalul Foișor, ocupate. Lucian Bode: ”Presiunea la terapie intensivă scade”

Vineri, 9 aprilie, autoritățile, în frunte cu Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), au decis transformarea Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteroarticular “Foișor” din Capitală în unitate COVID.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, 12 aprilie, ministrul de Interne Lucian Bode a dezvăluit că toate paturile ATI de la acest spital din București s-au ocupat.

Mai exact, oficialul a spus că în prezent toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor sunt ocupate, la fel ca și cele 90 de paturi cu oxigen, iar presiunea în ATI scade.

ADVERTISEMENT

Al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis la Piatra Neamț

Tot la începutul acestei săptămâni, ministrul de Interne a mai anunțat că un al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis zilele următoare la Piatra Neamț.

”De la cele 1.531 de paturi ATI ocupate în weekend, numărul lor a scăzut undeva la 1.520. Deci presiunea pe ATI scade. Avem toate cele patru TIR-uri de ATI funcționale și sunt distribuite la spitale unde au nevoie

ADVERTISEMENT

Al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis zilele următoare la Piatra Neamț în zilele următoare. Scopul nostru este să scădem presiunea pe ATI și să trecem această perioadă”, a mai spus Bode”, a explicat Bode, potrivit Mediafax.

În cursul zilei de luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou bilanț al evoluției pandemiei în țara noastră. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.845. Dintre acestea, 1.529 sunt internate la ATI, în scădere extrem de ușoară față de duminică, atunci când era 1.531 de bolnavi.

ADVERTISEMENT