News

Paul al României, eliberat din închisoare. Judecarea extrădării sale a fost amânată

Paul al României a fost plasat sub control judiciar după ce a petrecut câteva luni într-o închisoare din Franța. Extrădarea, judecată în noiembrie
15.09.2022 | 17:00
Paul al Romaniei eliberat din inchisoare Judecarea extradarii sale a fost amanata
Paul al României era dat în urmărire internațională și a fost reținut în Franța Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Magistrații francezi au decis ca Paul al României să fie eliberat din arest și să fie plasat sub control judiciar. Înstanța a mai decis și că cererea privind extrădarea sa în România se va judeca abia în luna noiembrie.

Paul al României, eliberat din închisoare

Paul al României a fost reținut în Paris în urmă cu aproape trei luni. Acesta este condamnat a 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de cumpărare de influență şi complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, in dosarul retrocedărilor de la fosta Ferma Regală din Băneasa.

ADVERTISEMENT

Nepotul Regelui Carol al II-lea era dat în urmărire internațională, în baza unui mandat european de arestare.

A fost prins în Arondismentul 9 din Paris, Într-o cafenea al cărui client fidel era. A atras atenția unei persoane pentru că purta masca de protecție în permanență, deși acest lucru nu mai era obligatoriu.

ADVERTISEMENT

A fost dus și încarcerat la o închisoare de maximă siguranță din Paris.

În luna iunie, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București a început procedura de executare silită împotriva lui, pentru recuperarea unor sume cu titlu de despăgubiri civile materiale, în dosarul Ferma Băneasa.

În același dosar, au fost condamnați omul de afaceri Remus Truică, care a primit 7 ani de închisoare, Benjamin Steinmetz la 5 ani și Tal Silberstein tot la 5 ani. După gratii au mai ajuns și alți oameni de afaceri și funcționari publici.

ADVERTISEMENT

Niciodată în proprietatea Casei Regale a României, ci doar dată în folosință, Ferma Regală Băneasa a fost revendicată în 2008 de Paul al României, care la acea vreme nu-și câștigase în instanță calitatea de moștenitor al Casei Regale.

Paul Lambrino, așa cum figurează pe actul de naștere, și-a vândut drepturile succesorale companiei Recipisa, controlată de Truică și Steinmetz, care a încercat apoi să dobândească mai multe terenuri prin exercitarea unor fapte de corupție la nivel înalt.

ADVERTISEMENT