Sport

Paul Anton a plecat de la Dinamo! Iuliu Mureșan confirmă: „Am ajuns la concluzia că e mai bine să ne despărțim!”

Paul Anton a plecat de la Dinamo. Mijlocaşul a renunţat la 38.000 de euro pentru a deveni jucător liber de contract.
26.08.2021 | 22:45
Paul Anton a plecat de la Dinamo Iuliu Muresan confirma Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa ne despartim
ADVERTISEMENT
26-08-2021
19:48

Iuliu Mureșan confirmă plecarea lui Paul Anton

Iuliu Mureșan a confirmat plecarea lui Paul Anton de la Dinamo, pe care l-a lăudat pentru profesionalismul de care a dat dovadă. Oficialul „câinilor” a spus că mijlocașul va pleca la o echipă din străinătate, deși a fost dorit și de echipe din România: „În această după-amiază am ajuns la un acord cu Paul Anton.

E unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din țară, e un jucător de caracter și cu multă experiență, dar din păcate lucrurile au evoluat divergent.

Chiar am vorbit mult cu el și au vorbit și dinamoviștii cu el și Dario Bonetti să mai joace măcar un meci sau două pentru club, dar din păcate a fost accidentat și am ajuns la concluzia că e mai bine să ne despărțim”.

„Îi urăm mult succes unde va merge. A fost dorit și în România, dar probabil va merge într-un campionat dintr-o altă țară, din ce știu eu, dar nu pot să spun mai multe. 

Tabelul preliminar nu e 100% egal cu realitatea și suma poate fi mai mică, dar cel mai tare mă preocupă situația din clasament și că mai trebuie să facem puncte.

A fost foarte bine că am obținut șase etape și e important să adunăm puncte, pentru că va fi greu. Sperăm ca echipa să fie mai bună, se mai pot pregăti și fizic după întrerupere, nu vorbesc despre derby, dar orice e posibil într-un astfel de meci”, a mai spus Iuliu Mureșan, la TV DigiSport.

Dinamo a pierdut unul dintre cei mai valoroşi jucători. Paul Anton a rămas jucător liber de contract după ce a ajuns la o înţelegere cu administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Paul Anton a plecat de la Dinamo! A renunţat la bani

Paul Anton a renunţat la două salarii restante, adică 38.000 de euro, pentru a deveni jucător liber. El trebuia să recupereze aceşti bani după intrarea clubului în insolvenţă. Mijlocaşul mai are alte restanţe cu care s-a înscris la masa credală.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul încearcă să rămână liber de contract de câteva săptămâni. Paul Anton s-a adresat comisiilor FRF pentru a deveni jucător liber, având în vedere că nu a fost plătit timp de 4 luni de zile.

Comisiile FRF au respins memoriul prin care devenea liber de contract

În mod surprinzător, comisiile FRF nu i-au dat dreptate şi Paul Anton a rămas legitimat la Dinamo. FANATIK a scris despre ieşirea nervoasă a lui Anton de la antrenamente în momentul în care a aflat că nu i s-a dat dreptate.

ADVERTISEMENT

Paul Anton nu a jucat în ultimele etape, acuzând o accidentare. Deşi Dario Bonetti îl aştepta să revină pe teren cu FC Argeş în weekend, acest lucru nu va mai fi posibil în condiţiile în care fotbalistul a ajuns la o înţelegere cu clubul:

“Cred că va reveni următoarea etapă. Atunci va fi apt. Eu sper să continue cu Dinamo, e un fotbalist foarte bun. El este apropiat de proiectul nostru, iar spre binele echipei, al nostru, ar fi bine să continue.”

ADVERTISEMENT

Pierdere importantă pentru Dinamo!

Pentru Dinamo este încă o pierdere importantă. Alături de Deian Sorescu, Paul Anton a fost una dintre piesele esenţiale rămase la echipă şi unul dintre puţinii jucători cu experienţă care au rămas şi în insolvenţă.

Administratul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a declarat că a încercat să ajungă la un numitor comun cu Paul Anton astfel încât acesta să rămână la Dinamo, însă a recunoscut că pretenţiile financiare ale fotbalistului sunt foarte mari:

ADVERTISEMENT

Zăvăleanu: “Nu ne permitem să plătim niște salarii extrem de mari, sens în care căutăm soluții ca el să poată pleca”

“Anton este singurul jucător neplătit la zi, a primit și el o suma de bani, o suma importantă, dar nu la valoarea salariului său, în cazul lui Anton discutăm intens în aceste zile și probabil că va pleca.

Referitor la Anton, este un tip inteligent, eu mi-am propus și am negociat cu el, am sperat că va rămâne la Dinamo, dar este evident că pretențiile sale sunt mult mai mari decât ce poate clubul Dinamo astăzi, nu ne permitem să plătim niște salarii extrem de mari, sens în care căutăm soluții ca el să poată pleca”, a spus Zăvăleanu pentru Radio Dinamo.

Paul Anton avea unul dintre cele mai mari salarii de la Dinamo: 19.000 de euro lunar. Având în vedere că este în insolvenţă, clubul era obligat să plătească la zi salariile, altfel ar exista pericolul de faliment.

  • 19.000 de euro avea salariu Anton la Dinamo
  • 4 salarii restante avea Paul Anton

 

ADVERTISEMENT